logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić uszkodzenie wzmacniacza samochodowego po złym podłączeniu zasilania?

Maestroo 13 Sty 2006 12:37 1719 4
REKLAMA
  • #1 2175975
    Maestroo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wiatm mam problem a mianowicie chodzi o wzmacniacz samochodowy otóz ma on 2 wejscia na zasilanie + i - i jedno na (nie wiem jak to sie nazywa ;) ) no jesli radio sie włacza to wzmacniacz tez no i problem tkwi w tym iz - był podpiety a + podpiąłem do tego 3 wejscia(co włacza sie jak radio) i wzmacniacz zgasł ... :/ a teraz 2 pytanka
    1. jak sprawdzic co siem stało ? :P
    2. czy warto to robic ?

za odpowiedzi serdecznie dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 2176159
    ksiezyc11
    Poziom 25  
    Ocena: 25
    witam
    to trzecie podłączenie to tzw sterowanie z radia jes to + podawany z radia więc jeśli podpiołęś plus pod to trzecie wyjście nic nie powinno sie stać, chyba że zrobiłeś gdzięś zwarcie proponuje: sprawdż bezpieczniki we wzmacniaczu, miernikiem czy jest napięcie na głównym kablu plusowym co idzie do + wzmacniacza, i czy jest napięcie na kablu sterującym przy włączonym radiu.Jeśli wszystko będzie ok to trzeba zabrać się za wzmacniacz
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2176208
    Maestroo
    Poziom 11  
    Kable były ok bezpieczniki tez ale do pewnosci zabrałem do domu wzmacniacz i podpiąlem bezposrednio pod prostownik dałem na ON zeby był cały czas właczony i zaden reakcji dziwne to jest :] co jeszcze sprawdzic ? wzmacniacz jest prostej budowy firmy KingWood :]
  • REKLAMA
  • #4 2176241
    robson321
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam
    We wzmacniuaczu są dwa zasilania, a mianowicie 1podlączane bespośrednio do akumulatora a 2 to+ sterowanie z radia. Jak sprawdzić czy wzmacniacz działa?- podać na zasilanie i sterowanie +12V no i podłączyć mase. Jesli świeci sie kontrolka Power (jeśli wzmacniacz taką posiada) to wszystko powinno być ok!!
  • #5 2177640
    Maestroo
    Poziom 11  
    Eee nie działą cos musiało spalic sie w wzmacniaczu :/ omg :/
REKLAMA