logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Samsung SW 252F - nie nagrywa na wszystkie płyty, co robić?

SUCHAR125 13 Sty 2006 23:01 1224 6
REKLAMA
  • #1 2177805
    SUCHAR125
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam Mam do was prosbe nie znam sie aż tak na nagrywarkach ale...
    Chodzi o to mam nagrywarke Samsunga SW 252F i ona nie chce mi nagrywac na wszystkie płyty. Dokładnie np. nagrywa normalnie na Benq Gold a na omega nie , 2 przykład kiedyś nagrywała na sony a teraz nie chce zmieniłem nawet biosa na nowszego i nic laser wyczyściłem . żadnych popraw . Co może być przyczyną ??

Dodam żę czasami niby nagrywa płyty ale jak wyjme to płyta jest pusta nic na niej nie ma a zaznaczam nagraj w nero.
  • REKLAMA
  • #2 2177999
    prezio.pl
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Miałem podobny problem program nero przestawiał mi nagrywarke z tej zainstalowanej w komputerze na jakąś dziwną której wogóle nie mam!! Więc przed wypaleniem każdej CD sprawdzam jaka jest nagrywarka wybrana! Mam nadzieje że pomoże:]
  • REKLAMA
  • #3 2178073
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Nie najakas dziwna tylko IMAGE RECORDER czyli zamiast na plytke program "wypala" obraz plytki na dysk !
  • REKLAMA
  • #4 2178144
    prezio.pl
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dokładnie o to mi chodziło :] tylko że nie pamiętałem nazwy :]

Dodano po 1 [minuty]:

A pomogło wogle??:]
  • REKLAMA
  • #5 2306924
    Pixelmen
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    IMAGE RECORDER to nic innego jak zapisywanie obrazu płyty na dysku.
    Np w przypadku jesli nagrywarka jest naszym jedynym napedem w komputerze i chcemy przegrac z płyty na plyte to wkladamy plyte z ktorek chcemy przegrac, za pomoca image recorder zapisujemy obraz plyty na dysku, nastepnie na czystej plytcie nagrywamy zapisany wczesniej projekt...
    jednak co do samej nagrywarki, to miałem identyczną i miałem ten sam problem...raz nagrywała, raz nie, i wydaje mi sie ze to jej wina, nie plyt, anie ustawien itp...
    Ja zmzieniłem nagrywarke (pewnego dnia sama klękła na amen) i problem sam zniknał...
  • #6 2312708
    jozko
    Poziom 14  
    nagrywarki samsung ogolnie to sa slabe napedy - doswiadczenie pracy na serwisie nauczylo mnie omijac te napedy - po piersze sypia sie a po drugie nie lubia wszystkich plyt. Sprobuj upgradu flasha, kalibracji lasera, a jesli to nie pomorze to oddaj do serwisu - powinni wymienic na nowa sztuke ewentualnie Ci zrobia tka zby bylo ok. Jesli jednak nie masz na gwarancji a nie wiesz jak zrobic upgrada lub kalibracje to poprostu kupuj te plytki ktore Ci chodza ;)
  • #7 2312759
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Faktycznie osobiście przejechałem się już na 2 rzeczach samsunga: Napędzie 48x w którym zaraz po kupnie rozleciał się jeden ząbek od przesuwu tacki przez co klapka się otwierała ale nie zamykała (trzeba było pchnąć) napęd ten w niedługim czasie przestał działać gdyż grzał się niemiłosiernie, aż w pewnym momencie się bardzo mocno zagrzał i wyłączył :(
    Z kolei FDD zasnęło na wieki mimo znikomego użytkowania. Także kamery cyfrowe Samsunga są nieciekawe gdyż nagrywają czysto jedynie przy bardzo dobrym oświetleniu. Mały cień i już wyskakują szumy...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy nagrywarki Samsung SW 252F, która nie nagrywa poprawnie na wszystkie rodzaje płyt, np. działa z Benq Gold, ale nie z Omega czy Sony, mimo aktualizacji BIOS-u i czyszczenia lasera. Użytkownicy wskazują, że program Nero może błędnie wybierać urządzenie nagrywające, np. IMAGE RECORDER, który zamiast nagrywać na płytę, tworzy obraz na dysku. Warto przed nagrywaniem sprawdzić, czy wybrana jest właściwa nagrywarka. Inne sugestie to możliwość uszkodzenia samego napędu, co potwierdzają doświadczenia z podobnym modelem – nagrywarka działała niestabilnie, a po awarii wymiana rozwiązała problem. Samsung SW 252F jest oceniany jako słaby napęd, który często nie obsługuje wszystkich typów płyt i może wymagać aktualizacji firmware lub kalibracji lasera. W przypadku braku gwarancji i braku umiejętności serwisowych zaleca się używanie tylko płyt kompatybilnych lub wymianę urządzenia. Dodatkowo pojawiły się opinie o niskiej jakości innych produktów Samsunga, takich jak napędy 48x i kamery cyfrowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA