logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Samsung TS-H552U - błąd fiksacji przy nagrywaniu płyt w Nero6

jotuze 30 Maj 2006 00:19 1629 4
REKLAMA
  • #1 2677792
    jotuze
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Mam problem z nagrywaniem płyt. Dodaje pliki do nagrania, robie ''nagraj'' i po chwili pojawia sie w logu komunikat ''polecenie fiksacja jest niemożliwe'',''błąd zapisu'' i ''nagrywanie zakończone niepowodzeniem''. co może być tego przyczyną i co to jest fiksacja? Mam nagrywarke Samsung model TS-H552U a do nagrywania używam Nero6. Jak mam sie pozbyć tego problemu?
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 2677853
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Czy kolega próbował nośniki innego producenta?
  • REKLAMA
  • #3 2679676
    jotuze
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Próbowałem na nośnikach różnych producentów Verbatim, Emtec, Sony, Maxell, itp. i na każdej pojawia sie ta fiksacja. Pytałem o to różnych ludzi niektórzy mówią że to wina nagrywarki a inni że wina windowsa lub nera. Ale mi sie wydaje że to nie jest wina nera gdyż próbowałem innymi programami i też mi nie nagrywają.
  • REKLAMA
  • #4 2679759
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Błąd fiksacji z tego co sie orientuje wystepuje przy zlym doborze mocy lasera (i strategii zapisu) do danego nosnika i w wielu przypadkach pomaga update firmware'u. Tak jest w teorii... Moja praktyka z tym modelem pokazala, ze sporo pomoglo zainstalowanie nero 7. Update firmware'u z US06 na US07 (w moim przypadku) wcale nie pomogl a wrecz pogorszyl prace. Cala historia z fiksacja skonczyla sie oddaniem sprzetu do serwisu - od momentu pojawienia sie bledow do calkowitego "zdechniecia" sprzetu minelo okolo miesiaca...
  • #5 2680294
    Zibi_99
    Poziom 14  
    Z doświadczenia wiem że nagrywarki dvd samsunga są bardzo awaryjne więc nie ma co czekać.
    Oddaj ją na gwarancje bo szkoda płyt i czasu.
REKLAMA