logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD PHILIPS 612 S - nie czyta większości płyt DVD, wyświetla błędy graficzne

Z.B. 14 Sty 2006 10:27 2527 7
REKLAMA
  • #1 2178671
    Z.B.
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Odtwarzacz czyta wszystkie formaty cd,cd-rw,vcd,natomiast dvd różnie-niektóre czyta ,ale w większości nie,wyświetla menu płyty natomiast dalej nic (brak nawet kursora).Generuje też błyski kwadratów w kolorach r i g(w różnych miejscach i różnej wielkości).Wiek 3,5 roku -eksploatacja bardzo umiarkowana,warto to naprawiać,czy kupić nowe?proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2181460
    agacia
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    na początek radziłbym wyczyścić laser odpowiednim do tego preparatem.
  • REKLAMA
  • #3 2181999
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    1. czyszczenie
    2. sprawdzenie mechanizmu
    3. oprogramowanie:
    Załączniki:
    • cdr_ds2.08.zip (669.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2184680
    Z.B.
    Poziom 16  
    Co do czyszczenia zapomniałem wspomnieć,że oczywiście było czyszczone,ale bez rezultatu(laser i kieszeń)
  • REKLAMA
  • #5 2224936
    Z.B.
    Poziom 16  
    Przeprowadziłem operację z oprogramowaniem,ale bez skutku.Kieszeń wjechała z płytą po kilku sek. wyjechała i nic się więcej nie działo.Na płycie były dwa pliki.
  • #7 2237836
    bzibzio
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Wedlug mnie to poprostu laser juz sie skonczył i trzeba go wymienic ale koszt jest tak wysoki ze niestety ale lepiej isc i kupic sobie nowe dvd w sumie nie wiem dlaczego lasery philipsa są takie droge ale to niestety smutna zeczywistosc POZDRAWIAM (BZIBZIO)
  • #8 2890311
    Z.B.
    Poziom 16  
    Nie udało się wgrać oprogramowania,płyta wjeżdżała ale nic się nie działo,zaraz wyjeżdżała.Możliwe ,że ten soft nie pasował,gdyż mógłby być to model 622 w obudowie 612-tak twierdził sprzedawca,na potwierdzenie -612 nie czyta mp3,mój czytał.Temat zamykam,kupiłem markowe dvd.

Podsumowanie tematu

✨ Odtwarzacz DVD Philips 612 S ma problem z odczytem większości płyt DVD – wyświetla menu, ale nie reaguje dalej, brak kursora, a na ekranie pojawiają się błyski kolorowych kwadratów. Urządzenie poprawnie odtwarza formaty CD, CD-RW i VCD. Próby naprawy obejmowały czyszczenie lasera i kieszeni, sprawdzenie mechanizmu oraz aktualizację oprogramowania, jednak bez skutku. Możliwe, że laser jest zużyty, a jego wymiana jest kosztowna. Próba wgrania firmware’u nie powiodła się, prawdopodobnie z powodu niezgodności modelu (możliwe pomylenie z modelem 622). Ostatecznie zdecydowano się na zakup nowego, markowego odtwarzacza DVD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA