logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion DXZ818RMP - jaki laser i mechanizm do wymiany?

moogio 14 Sty 2006 11:38 2106 2
REKLAMA
  • #1 2178918
    moogio
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    witam
    .....szukam pilnej pomocy - jaki laser idzie do clariona DXZ818RMP jest to mp3 - musze wymienic laser a najlepiej łącznie z mechanizmem, skacze na dziurach i przerwya, nieraz error 3 - czyszczenie nic nie pomaga. Oryginalny numer z mechanizmu to 929-0130-00 oraz drugi 41Y270002.

Pytanie drugie czy moge znaleźć wizualnie taki sam czy musi byc dokładnie zgodny z nr. czy do mp3 idzie taki sam jak do odpowiednika bez mp3.

pozdr.

ps
    wizualnie wygląda jak ten w załączniku - różni sie tylko numeracją
    Załączniki:
    • Clarion DXZ818RMP - jaki laser i mechanizm do wymiany? 0177.jpg (53.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2183082
    moogio
    Poziom 11  
    .... otwotrzyłem - laser to sony KSS-710A - coś cięki dostep - czy brac sie za wymiane samemu ? - nie jestem elektronikiem - ale grzebac sie nie boje:) , ale mechanizm jakiś inny niz ten oznaczany jako KSS-710A
  • #3 2194800
    moogio
    Poziom 11  
    odpowiedź:
    kupiłem laser niby oryginał japoński, po zamontowaniu sprawdzeniu parametrów okazuje sie że tylko niewiele różni sie od starego a nawet w ogniskowaniu jest gorszy. Pewnie to że jest lepszy w tym co odpowiada za przeskakiwanie powoduje że radyjko chodzi super - gość - elektronik który wkładał laser - nie bardzo wierzył że pomoże - a jednak.
REKLAMA