No chyba to jest to samo.
Ale cena to troche zawyzona moim zdaniem.
Ja wezme i przerobie to co juz mam a jak mi sie nie zmiesci plytka(wykonana wlasnorecznie) do wtyczki to zawsze przeciez moge zamontowac jakiec pudeleczko gdzies w polowie kabla albo na koncu.
Wsumie musze jeszcze pofatygowac sie do sklepu po uklad i diode.
Na necie 74HC244 kosztuje ok 1,20 zl a 1N4148 to wydatek rzedu ok 0.20 zl, kondzio i rezystor to sie gdzies w domu znajdzie no i moze jeszcze podstawka do ukladu. W 5 zł powinienem sie zmiescie(u mnie w miescie to ceny czesci elektronicznych to chyba wyssane z palca sa) a jak dobrze pojdzie to jeszcze na jakies piwko zostanie
Dodano po 13 [minuty]: a co do podlaczania ulkadu to np. w dokumentacj procka masz podpisane piny dla AT89S51 sa to :
pin 9 RESET
pin 8 (SCK) P1.7
pin 7 (MISO) P1.6
pin 6 (MOSI) P1.5
pin 40 VCC (POWER)
Oczywiscie to jest dla obudowy dip40 bo sa tez wersje w innych obudowach(polecam dokumentacje ze stronki Atmela)
ja zamontowalem sobie na plytce z prockiem takie gniazdko jak do tego programatorka z allegro i mam wtyczke do tego odpowiednia i tak podpinam(zrobilem tez tak ze odwrotne podlaczenie wtyczki jest niemozliwe)
A czy juz wiesz jak powienin wyglodac taki ukladzik z prockiem (chodzi mi o zasilanie, kwarc, reset, itp.)??