logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto regenerować kineskop A68LFG/A68QCP w TV Samsung CS-7277?

robert2006 14 Sty 2006 14:29 1139 5
REKLAMA
  • #1 2179582
    robert2006
    Poziom 11  
    Właśnie odebrałem swoj TV jak w temacie od kolejnego majstra, który rozłożył ręce i nie jest mi go w stanie naprawić. Moje podejrzenia o koniec żywota kinola potwierdził ten majster (brak obrazu, wymienione wzmacniacze RGB, sprawdzone napięcie żażenia,dokonane próby podwyższania napięcia screen, a jak się uzyska obraz obdlokowując napięciem +12 V cut-off kolory są nienaturalne, zamiast czerwoneho jest tak jakby buraczkowy). W/w gość dał mi jednak namiary na zakład www.kineskopy.com.pl zajmujący się regeneracją kinoli. Cena takiej regeneracji dla tego kinola to ok. 400zł i 36 m-cy gwarancji. (model kinola to A68LFG lub A68QCP nie jestem pewnien, nie moge znaleźć nakleiki). Wobec powyżeszego mam pytanie: czy opłaca się dokonać takiej regeneracji, jak długo pochodzi jeszcze taki kinol, czy sprawa warta jest zachodu?
    Z góry dziękuję za fachowe porady i ew. opinie osób, które korzystałe z takich usług.
    Pozdrawiam,
    Karambas
  • REKLAMA
  • #2 2179788
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Kineskop pochodzi ale TV pozostanie stary i starszy z kazdym dniem.Szkoda kasy,to polowa nowego.Musisz wybrac.
  • REKLAMA
  • #3 2179892
    mrucze
    Poziom 18  
    Ocena: 85
    Generalnie w obecnych realiach odradzam swoim wszystkim klientom wymiane kineskopów. Odbiorniki nowe są za tanie .3 lata gwarancji na kineskop a telewizor składa się z setek innych elementów które w kazdej chwili mogą się zepsuć.Jedynie tv stosunkowo nowe 2-3lata i drogie to jeszcze warto się zastanowić
  • REKLAMA
  • #4 2180018
    robert2006
    Poziom 11  
    A jeszcze się tak zastanawiam, w nawiązaniu do mojego wcześniejszego postu, czy jest możliwość zakupienia nowego kineskopu do tego TV i ile on by kosztował? Może ktoś wie coś na ten temat?
    Karambas
  • REKLAMA
  • #5 2182936
    mrucze
    Poziom 18  
    Ocena: 85
    Zobacz tutaj
    www.kineskopy.com.pl
  • #6 3607598
    robert2006
    Poziom 11  
    W lutym zeszłego roku TV zaliczył regenerację kinola i chodzi jak burza, dzwięk, obraz jest lepszy od niejednego nowego TV CTR.
REKLAMA