logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer KEH-P4400R - rozłącza dźwięk przy głośności 15, działa dobrze w domu

Dariusz 16 Sty 2006 13:19 1251 4
REKLAMA
  • #1 2186607
    Dariusz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam następujący problem z tym radyjkiem.
    Jak wezmę głośność ustawię na ok. 15, to całkowicie rozłącza się dźwięk. Tak, jakby gdzieś się robiło zwarcie i zabezpieczenie rozłączało.
    Wziąłem radio do domu, podłączyłem do kolumn 8Ohm i działa ładnie, a w samochodzie lipa.Myślałem, że to może głośniki powodują zwarcie, ale podłączyłem radio u kolegi w samochodzie i jest to samo. Z zasilaniem raczej nie jest problem, bo podłączyłem radio 2 przewodami bezpośrednio do akumulatora. Prosze, pomóźcie, co z tym zrobić, kostka jest nowa, więc nie sądzę żeby tam coś było nie tak, tym bardziej, że w domu gra dobrze :(

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #2 2186776
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Poruszaj kostką w przypadku jak gra i pomyśl chwilę.
  • REKLAMA
  • #3 2186780
    Dariusz
    Poziom 11  
    czyli co ? gdzies na złączach może się robić zwarcie ????
    zaraz sprawdze
  • REKLAMA
  • #4 2186792
    Arek N.
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    można powiedzieć cuda -najważniejszą sprawą jest zasilanie (żródło prądu i okablowanie masa - i +12V)często mi sie zdarzało że -(czyli masa)do radia dochodziła przez antenę co jest niepoprawne druga to głośniki ja zakładam ok. 50% więcej niż moc radia i to musi działac.Czasami zdarza się że jeden kabel głośnikowy przywiera do masy i może wyciszyć radio
  • #5 2187793
    Dariusz
    Poziom 11  
    No wię, może powiem, do czego doszedłem.
    Ominąłem całkowicie kostkę, przylutowałem przewody bezpośrednio na płytkę radia, i jest to samo. Dokładnie to jest tak, że podłączyłem 1 głośnik pod kanał numer 1 i przy powiedzmy 17 się rozłącza, jeżeli ten sam głośnik podłączę pod jeden z pozostałych kanałów to sie nie rozłącza, ale tak powyżej 20 coś strzela w głośniku. Zasilanie mam pociągnięte grubymi przewodami bezpośrednio od akumulatora. Co jeszcze może być przyczyną ?????? Anteny nie podłączałem, sprawdzałem tym razem na kasecie. MOże już końcówka mocy siada albo coś ?
REKLAMA