logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka mikrofalowa Hanseatic brzęczy po uruchomieniu

ETWAS 16 Sty 2006 15:49 1521 2
REKLAMA
  • #1 2187131
    ETWAS
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mikrowela Hanseatic jest tego typu usterka po wlaczeniu zaczyna brzeczyc zauwazylem ze jak wlaczy sie przekaznik to wlasnie tak sie dzieje niby konstrukcja jest prosta a nie wiem co brzeczy moze magnetron bo napewno nie trafo podejrzewam ze moze padla dioda albo kondesator i jest za male napiecie ale nie jestem geniuszem jesli chodzi o mikro nigdy tego nie naprawialem .Jesli ktos ma wieksza wiedze na ten temat to prosze o pomoc z gory wielkie dzieki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2187294
    dwroblewski
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    witam jak pada dioda to przewaznie dostaje zwarcia kondensatory zadko padaja napisz cos wiecej czy brzeczy i grzeje czy tylko brzeczy
  • #3 2187353
    ETWAS
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    wyglada na to ze ze wszystko dziala magnetron podgrzewa [powiedzmy wode] ale cos brzeczy w momencie jak przekaznik zalacza drugi stopien tak mi sie wydaje tylko nie wiem co tak brzeczy i dlaczego , myslalem ze jest to moze jakis typowa usterka jesli cos pada ,nie potrafie lepiej okreslic uszkodzenia byc moze jest uszkodzony magnetron tylko nie wiem jak pada to jest smierc i cicho czy to jego konwulsje .Ale dzieki i za to myslalem o napieciu .ale nie wiem .DZIEKI
REKLAMA