logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć wodę z kartridża Lexmark z54 po zamoczeniu w wodzie destylowanej?

tomekflak 16 Sty 2006 19:37 1591 8
REKLAMA
  • #1 2188049
    tomekflak
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam, jako niedoświadczony idiota, najpierw robilem potem myslalem. Chcąc odetkać dysze w moich tuszach z Lexmarka z54, zamoczylem je obydwa w wodzie destylowanej (do polowy) niestety, po wyjęciu okazało się że w kolorwych zbiorniczkach jest woda (poznałem bo tusz prybrał na wadze :). W czarnym sucho. Mam pytanie, jak moge się pozbyc tej wody, bo dzisiaj zostawilem tusz na chusteczce nad kaloryferem to niewiele wycieklo. Prosze o pomoc.
    PS Czy taki tusz jeszcze bedzie żył ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2188835
    metandrzej
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Witam.
    Jeżeli głowice są drożne.
    Najlepiej zrobisz jak rozbierzesz kartridż i wymienisz gąbki na nowe.
    Mógłbyś wykorzystać stare, ale musiałbyś je osuszyć (wycisnąć).
  • #3 2188888
    tomekflak
    Poziom 13  
    A wiesz może jak taki kartridź rozebrać ?? Próbowałęm podważyć te przezroczystą przykrywke do gąbek cieniutkim nożykiem ale zaczyna pękać. Jest jakiś inny sposób ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2188930
    metandrzej
    Poziom 19  
    Niestety ten plastik musisz rozwalić, tylko uwarzaj żeby nie uszkodzić przegród oddzielających poszczególne kolory.
  • REKLAMA
  • #5 2188974
    tomekflak
    Poziom 13  
    Czy kardridż będzie działał bezproblemowo po usunięciu tego plastiku ?
  • Pomocny post
    #6 2189576
    metandrzej
    Poziom 19  
    Będzie działać pod warunkiem że po nalaniu tuszu gąbki nie będą się ze sobą stykały.
    Nie nalewaj tuszu zbyt dużo, żeby kolory się nie przelały między sobą.
  • #7 2189875
    tomekflak
    Poziom 13  
    No wczoraj rozebrałem kardridż, zamoczyłem go całego w wodzie destylowanej, a gąbki po wypłukaniu wysuszyłem, teraz czekam na zestaw napełniaczy z allegro. Jeżeli po napełnieniu ten tusz ożyje to chyba osobiście przyjade cie ucałować metandrzej.
  • REKLAMA
  • #8 2193804
    tomekflak
    Poziom 13  
    ALe ja jestem fajny, chyba zgubiłem ten żółty kapturek ;]. Juz zamowilem na AGAWIE ale troche potrwa zanim przyslą ;/ Niewiecie może czy tusz będzie działał bez tego kapturka ?, przynajmniej na jakiś czas..
  • #9 2221743
    tower
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    tomekflak napisał:
    ALe ja jestem fajny, chyba zgubiłem ten żółty kapturek ;]. Juz zamowilem na AGAWIE ale troche potrwa zanim przyslą ;/ Niewiecie może czy tusz będzie działał bez tego kapturka ?, przynajmniej na jakiś czas..

bez probblemu tylko zakelj czyms u gury zeby nie sechl atrament

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zamoczył kartridże Lexmark Z54 w wodzie destylowanej, co spowodowało obecność wody w kolorowych zbiorniczkach tuszu. Aby usunąć wodę, zalecane jest rozebranie kartridża i wymiana gąbek na nowe lub ich dokładne osuszenie poprzez wyciśnięcie. Rozbieranie kartridża wymaga rozbicia plastikowej pokrywy, przy czym należy uważać, aby nie uszkodzić przegród między kolorami. Kartridż będzie działał poprawnie po usunięciu plastiku, pod warunkiem, że gąbki nie będą się stykać i nie zostanie nalane zbyt dużo tuszu, aby zapobiec mieszaniu się kolorów. Brak żółtego kapturka można tymczasowo zastąpić zabezpieczeniem górnej części kartridża, aby tusz nie wysechł. Po wysuszeniu gąbek i ponownym napełnieniu tuszem istnieje szansa na przywrócenie funkcjonalności kartridża.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA