Witam wszystkich użytkowników forum,jestem nowym użytkownikiem więc nie wiem czy ten temat tu pasuje ale może cokolwiek mi pomorzecie.
Chodzi oto że potrzebuje wykonać pewien układ do testowania włączników skrzyni biegów
Chodzi oto że jest kilka rodzajów np.włączników neutralnego położenia z
różnymi wtykami a poprzez redukcje podłączony do jednego kabla który podaje sygnał do komputera testowego czy ten włącznik działa czy nie.chodzi oto by wykluczyć pomyłke montera.
Mam wykonany pewien układ elektryczny na przekaźnikach ale jest sterowany ręcznie,czyli sam wybieram nr przekaźnika jaki ma być użyty,aby wykluczyć pomyłke potrzebuje jakieś sterowanie z komputera.Po wpisaniu ze skanera typu skrzyni biegów potrzebuje wyjścia sygnału w postaci napięcia podłączonego do odpowiedniego przekaźnika.
Takich wyjść potrzebuje około 20.
Nie mam pojęcia jak do tego sie zabrać bo pojęcie mam tylko z elektryki. Bede wdzięczny za jakieś porady.
Chodzi oto że potrzebuje wykonać pewien układ do testowania włączników skrzyni biegów
Chodzi oto że jest kilka rodzajów np.włączników neutralnego położenia z
różnymi wtykami a poprzez redukcje podłączony do jednego kabla który podaje sygnał do komputera testowego czy ten włącznik działa czy nie.chodzi oto by wykluczyć pomyłke montera.
Mam wykonany pewien układ elektryczny na przekaźnikach ale jest sterowany ręcznie,czyli sam wybieram nr przekaźnika jaki ma być użyty,aby wykluczyć pomyłke potrzebuje jakieś sterowanie z komputera.Po wpisaniu ze skanera typu skrzyni biegów potrzebuje wyjścia sygnału w postaci napięcia podłączonego do odpowiedniego przekaźnika.
Takich wyjść potrzebuje około 20.
Nie mam pojęcia jak do tego sie zabrać bo pojęcie mam tylko z elektryki. Bede wdzięczny za jakieś porady.
Moderowany przez Light-I:Proszę pisać bez użycia klawisza Caps-Lock - Regulamin. Treść tematu powinna zawierać istotę problemu. Tytuł "JAK WYKONAĆ STEROWANIE PRZEKAŹNIKAMI" poprawiono. Powielanie tematów w wielu działach jest również niewłaściwe. Jako nowy użytkownik z pewnością powinieneś się zapoznać z regulaminem - następnym razem będą wyciągane konsekwencje.