logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Koncert M-3401 SD - szukam szczegółowych informacji o regulacji i głowicach

ckloss 17 Sty 2006 12:06 5056 4
REKLAMA
  • #1 2190029
    ckloss
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam!
    Szukam wszystkich majacych ten kultowy czterościeżkowy model magnetofonu Hi-Fi z czasów PRL.
    W szczególności szukam kogos kto ma dokładny opis regulacji mechanicznych i elektrycznych i wie wiecej niz to napisano w instrukcji serwisowej tego modelu(wspólna dla M-3201 M-3401),np.dokładna regulacje głowic,ich typ,producent--kto to wie?(bodajże Bogen)
    Zapraszam do dyskusji.
    -----------------------
    posiadam schemat,instrukcję obsługi,instrukcje serwisową
  • REKLAMA
  • #2 2191268
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 357
    mam tytulowego :)
    osobiscie przerobiony na pilota :)
    nie wiem nic wiecej ponad to co pisze serwisówce, ale jeszcze nie mialem potrzeby zmieniac glowic,wizualnie nie sa zdarte, odsluchowo tez nie,choc mozliwe ze na przyrzadach okazaloby sie cos innego, mam nadzieje ze jeszcze dlugo nie:D
    podlaczony jest do ostatniej wiezy radmora, jako ze bylo malo miejsc na wejsciu- wchodzi wspolnie z nagrywarka audio philipsa,magnetofonem z wiezy , fonia z magnetowidu i fonia z nagrywarki dvd z magnetowidem w jednym klocku przez selektor sony do wejscia magnetofonowego w radmorku, w ten sposob moge przegrac w dowolnych kierunkach z kazdego na kazdy:D
    jedyna naprawa jaka robilem to kilka lat temu po zakupie kilka z potencjometrow straszliwie trzeszczalo, kontakt nie pomagal, pomimo rownego zlania,nie bylo tez kilku nasadek na potencjometry. zakupilem wtedy komplet potkow i bardzo podobnych nasadek, trzeba naprawde znac lub miec koncerta, zeby dostrzec roznice- z katalogu conrada. drogie jak cholera, ale wybor byl zaden, teraz czasem na allegro bywaja, ale 7.lat temu.... a tamte identyczne na rozmiar i wartosc, rozmiar jest tu wazna rzecza, one sa inne niz zwykle suwaki z telpodu.
    a, jeszcze robilem prawy hamulec, gdzies na allegro dostalem kilka lat temu, bo zachcialo mi sie przewijac tasme przy zdjetej pokrywie, wciagnelo tasme i pogielo lekko stalowa tasme hamulca, a niedawno osiagnalem pelnie szczescia, od poczatku niepewnie chodzacy wskaznik wysterowania dostalem na allegro, wskaznik startowal od 1/3, nie cofal sie do konca i nie bylo to przez jakies zahaczenie sie sprezynki. teraz jest pelnowartosciowym sprzetem:D
  • REKLAMA
  • #3 5597635
    mielinski
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jedyne, co wiem na temat głowic, to że praktycznie cały mostek jest żywcem przełożony z Revox'a A77. Głowice są sygnowane, zależnie od partii, Revox lub Studer-Revox.
  • REKLAMA
  • #4 5597888
    rafal.oxy
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam taki sprzęt i byłbym bardzo wdzięczny jakby kolega mógł się ze mną jakoś podzielić instrukcją serwisową i obsługi np. odkupiłbym kolorowe ksero itp. Poszukuje też nakładek na suwaki od zapisu. Pozdrawiam
REKLAMA