logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MTX Audio JackHammer - opinie o mocy i wyglądzie subwoofera

VSS 18 Sty 2006 15:53 1502 6
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2192648
    Milenium Bass
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Fajnie wygląda tylko membrana ma mało miejsca z tyłu na wywalenie za siebie "fali" zobacz jakie tam są małe szczeliny...
    6.000 hmmmm ja wiem :|

A tak to fajny :)

Dodano po 5 [minuty]:

a wy co sądzicie o mtx jaka to jest dla was firma..

Pozdro MB
  • REKLAMA
  • #3 2192684
    Gibon007er
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    nie wiem czy mam zeza ... ale czy tam jesr RMs moc 6000 W

w sumie nawet ladnie sie prezetuje tylko troche za gleboki :|
  • REKLAMA
  • #4 2192721
    Milenium Bass
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Tylko jeszcze czym to rozbujać :)

Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 2192785
    luke666
    Poziom 33  
    Ocena: 119
    Głośnik już był na forum... ma 6000W RMS, 12000 Muzycznej...
    Był nawet głównym bohaterem w programie "Pimp my Ride", do auta wstawiali go wózkiem widłowym, a do zasilania posłużyło im 6wzmacniaczy + spora bateria kondensatorów po 1F każdy...
    Takie konstrukcje nie mają wg. mnie większego sensu: niska efektywność, duuuża masa drgająca, jeszcze większa głośnika, konieczność stosowania potężnego napędu. Jak znajde to podam linka do tego odcinka "Pimp my Ride"

Prosze badzo filmik: http://www.realmofexcursion.com/videos/MTX/jackhammer.1.wmv
  • #6 2192874
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    ... i jak ostatnio mowilem jest to tylko ciezka pokazowka, nie ma nic w spolnego z relacja jakosc/cena. Bez sensu. 3 dobre glosniki 21 calowe i kasuje goscia na dzien dobry... z moca 4 kW, nie 6... i cenowo wyjdziemy na swoje.
  • #7 2192907
    luke666
    Poziom 33  
    Ocena: 119
    tomaszo, 21calowe? Chciałeś chyba powiedzieć 12calowe... Efektywność to ma chyba 97db z tego co pamiętam...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
MTX Audio JackHammer to subwoofer o bardzo dużej mocy – deklarowane 6000 W RMS i 12000 W mocy muzycznej budzą respekt, jednak konstrukcja głośnika wzbudza kontrowersje. Membrana ma ograniczoną przestrzeń z tyłu na swobodne rozpraszanie fali dźwiękowej, co może wpływać na efektywność. Urządzenie charakteryzuje się dużą masą drgającą i wymaga potężnego napędu, co czyni je bardziej pokazówką niż praktycznym rozwiązaniem w relacji jakość/cena. Wzmiankowano, że subwoofer był użyty w programie "Pimp my Ride", gdzie do jego zasilania wykorzystano sześć wzmacniaczy oraz baterię kondensatorów o pojemności 1F każdy. Efektywność głośnika oceniana jest na około 97 dB. Alternatywnie sugerowano, że trzy dobre głośniki 12-calowe o mocy około 4000 W mogą zapewnić lepszy stosunek jakości do ceny i wydajności niż JackHammer.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA