logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corso Flatron29C - Czy lekki pisk przy jasnym tle to normalne?

arti83 20 Sty 2006 19:21 915 5
REKLAMA
  • #1 2200517
    arti83
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    zakupilem niecaly miesąc temu telewizor corso i mam pytanie czy jest to normalne ze slysze leciutki pisk przy jasnym tle,pisk wydobywa sie tak jagby z dziala kineskopu.KINESKOP SAMSUNGA FLATRON29C
  • REKLAMA
  • #2 2200570
    Konart
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Przy jasnym tle kineskop pobiera wiekszy prąd ale wydaje mi się że to
    piszczenie to jakaś cewka na płycie lub sam trafopowielacz.Jeżeli piszczy
    cicho i nie ma innych objawów to raczej nie przejmowałbym się. Sprawdż
    czy nie ma iskrzenia w szyjce kineskopu.
  • REKLAMA
  • #3 2200604
    kazek 27
    Poziom 11  
    Witam. Jakiś czas temu miałem podobny problem z jakimś koreańskim TV też 29 cali.Wtedy ten pisk też był trudny do zlokalizowania ale pomogło dociśnięcie trafopowielacza i poprawienie lutów na jego nóżkach. Dodatkowo z dwóch stron trafa kapnąłem silikonem i problem ustąpił. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2201397
    arti83
    Poziom 18  
    no pisk niejest az tak uciązliwy ale jest to nowy telewizor i niewiem czy zostawic go tak jak jest czy dzwonic do servisu.
  • REKLAMA
  • #5 2201457
    tarzan107
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    Jak na gwarancji to zadzwoń, to się może nasilać.
  • #6 2204659
    arti83
    Poziom 18  
    ale jak narazie sie nie nasila,niechce szpecic papierów wpisem gwarancyjnym bo jak bede chcial sprzedac tv to bedzie zdeczka lipa, poprostu chce wiedziec czy takie cos jest wmiare normalne w nowym tv?mam 5letniego grundika i tez jest podobny pisk tylko on ma inaczej ustawione kratki od chlodzenia i tego dziwieku tak nieslychac a ten CORSO ma praktycznie na calej powieszchni wloty chlodzące,jesli ktos mi na forum napisze ze jest to powazna usterka to oddam go do servisu ale jesli są to np parciarsko sklejone cewki i dostają drgan to niewiem czy jest ses
REKLAMA