sam niewiem co jest,od godziny 00:00 do teraz oglądalem tv i nigdzie niezobaczylem zadnch przebarwien,normalnie nic tak jak 100%sprawny telewizor ale jak jutro go wlącze przed poludniem to odrazu bedą pojawiac sie jakies kolory.Tv zawsze uzywam od 12:00 do 14:00 po czym wychodze do pracy i wracam okolo 20:00 gdzie dopiero wtedy zaczynam badziej go uzywac i w godzinach wieczornych niema przebarwien.Teraz opisze co jest w otoczeniu tv,za scianą prawdopodobnie jest lodówka ale przenosząc tv 5 metrów dalej jest to samo,kierując kineskop do dolu usterka znika a kierując dzialem do dolu usterka zaczyna byc wieksza,okolo 5 metrów nizej są 2 agregaty w sklepie spozywczym,z tylu tv mam rury od CO,pietro wyzej mieszka starsza pani wiec niema mozliwosci aby byla jakas kolumna.Jeszcze nasuwa mi sie teraz muj drugi tv ktury tez od jakiegos czasu ma male odpaly z odcieniami a jest to zwykly GRUNDIG 28C wiec chyba niejest to mozliwe aby w jednym mieszkaniu mialy 2 telewizory prawie takie same usterki tylko w mniejszym i wiekszym natezeniu,na samym początku kiedy mialem tamten telewizor pomyslałem ze te 5 lat co go mam zrobilo swoje ale teraz jestem innego zdania,moze jest to usterka maski kineskopu ale powina byc widoczna po dluszym uzywaniu sprzetu a nie na odwrut i dotego zanikająca po godzinie 20:00:)czy jest mozliwosc abym mial w domu jakies pole magnetyczne lub cos co je wywoluje?kiedys mialem stary monitor IBM 15 clai po wymianie jego na 17c zaczely sie jaja z obrazem ktury przybieral jakies kolory itp wymienilem 5 monitorów poczym zakupilem IBM p76 ktury zacząl normalnie chodzic.Prosze o jakies podpowiedzi bo niechce wyjsc na kretyna w SERVISIE ktury moze nic niestwierdzic,jak moge sprawdzic czy umnie w domu jakies urządzenie wywoluje cos w stylu pola megnetycznego.Na koniec kiedy kiedys bawilem sie starym monitoerm zrobilem eksperymet i przykladając magnez do dziala mialem podobne plamy jak w tym tv ale mam tez niecale 1,5 metra dalej monitor od komputera i nanim nic niezobaczylem wiec sam juz niewiem co jest(ARCHIWUM X) bo jesli cos wplywa na tv to i powinienem tez widziec cos podobnego w monitorze!!!
Dodano po 6 [minuty]:
aha KW wytlumacz mi co to jest ta
wyrzutnia?i jesli to ona to dlaczego umila mi zycie rano a wieczorem robi sie lagodna,i czy to cos znajduje sie w TV ?