logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 - znikające wpisy i SMS-y, problemy z ładowaniem, co robić?

sebastian.k 21 Sty 2006 13:18 1725 10
REKLAMA
  • #1 2202845
    sebastian.k
    Poziom 11  
    Mam od kilku dni problem z c100 otoz znikaja mi wpisy z ksiazki telefonicznej z pamieci telefonu, czasem znikaja smsy ez z pamieci a do tego usune jakis star sms z katalogu wyslane on po wylaczeniu telefonu sie pojawia to samo jest z notatkami w kalendarzu poprostu usuniete sie ponownie pojawiaja i przy edycji np wylaczaniu alarmu alarm sie pojawia. I problemy z ladowaniem telefonu. Jakies rady.Dziekuje za pomoc Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2203100
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    co do problemów z pamiecia to do konca nie wiem...jest to temat bankowo raczej zajzenia do srodka gdyz to co mowisz nie jest połaczone z układem ładowania wogole prakycznie...a masz problmey z ładowaniem(lub sam sie ładuje) ide za wymiana konektora ładowania...co do pamieci - sprawdz czy moze poprostu nie jest zawilgocony lub cos w tym stylu...wiec na 90% raczej nie stawiał bym na soft...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 2204058
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    @Leo'N.euro - pomyliły się telefony (takie objawy są w sagemach) :)

@Sebastian..k - wyjm kartę z telefonu i zresetuj go bez karty (kodem: *2767*2878#) powinno pomóc.
  • #4 2204911
    sebastian.k
    Poziom 11  
    grzesiek33 napisał:
    @Leo'N.euro - pomyliły się telefony (takie objawy są w sagemach) :)

@Sebastian..k - wyjm kartę z telefonu i zresetuj go bez karty (kodem: *2767*2878#) powinno pomóc.

A czy strace w ten sposob wgrane dzwonki i tapety i ksiazke w telefonie ??

Co do ladowania podejrzewam uklad LTAD jest prawdopodobnie uszkodzony (czytalem tu na forum)
  • #5 2205158
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Miałem kiedyś podobny problem z samsungiem c100 u mnie objawy były podobne tylko ze się jeszcze zawieszał i pomógł mu tylko flash.A co do dzwonków to o ile pamiętam po takim restarcie je chyba stracisz:(Jeżeli będziesz miał fleshowac to nie wgrywaj oryginalnego softa tylko nowszy jest o wiele lepszy.A co do kodów mi nie pomogły
  • #6 2205336
    sebastian.k
    Poziom 11  
    Sprobowalem kodem i nic nie pomoglo nadal to samo. A na dodatek coraz gorsze problemy z ladowaniem i bateria trzyma jeden dzien chyba rzuce telefonem o sciane i popatrze jak sie roztrzaska na drobny mak WWRRRRRR
  • REKLAMA
  • #7 2207913
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Nosek1, Gdzie widziałeś jakiś nowszy soft do c100?
  • REKLAMA
  • #8 2208520
    j529
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    ja miałem takie same objawy,po wgraniu nowego softu było ok.
    ja wgrałem soft C110XEDG4 - jest ładniejsze menu ,wpisz nazwę softu w google i znajdziesz b.dużo tego,do wyboru,zanim wgrasz ,to zczytaj i zapisz dumpa! powodzenia!
  • #9 2208731
    ptasznikos
    Poziom 18  
    A który z tych bedzie najnowszy i będzie miał PL?

c10abwi2
    c10aewi3_wi2
    c10afwg2_wg3
    c10agwh1
    c10arwg2_wi2
    c10atwf2_wi2
    c10aywg4_wh1
    c10bbwg3_wi3
    c10bdwi2
    c10biwh1
    c10bnwf3_wg1
    c10cbwg6_wh5
    c10cdwh4
    c10chwj1
    c10xewg4_baltics
    c10xewi3_russia
    c10xfwg4
    c10xfwi1
    c10xxwg4
  • #10 2278592
    bolo16
    Poziom 15  
    Witam
    Moim skromnym zdaniem, może pomóc flash. Co do ładowania, to LTADY do wymiany (lub trick z diodą - poszukaj na forum, było otym kilka razy).
    ptasznikos:
    Wydaje mi się, że tylko ten ostatni sofcik ma język polski.
    Co do softu C110XEDG4 - sam takiego używam, ale musi on zostać spatchowany, lub trzeba od razu zassać z netu pliki przygotowane do wklepania do C100 (C110XEDG4 to soft dla C110). Oprócz tego, że ładnie wygląda, można w nim np. zapodawać aplikacje JAVA po kabelku.
    Pozdro
    bolo16
  • #11 2279330
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Wlasnie czytałem na ten temat ale nigdzie nie widze tego patcha :/ Mógłby sie ktoś podzielić? I jak sie go używa, patchuje sie plik przed flashowaniem czy gdy jest juz w telefonie?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z telefonem Samsung C100, polegające na znikaniu wpisów z książki telefonicznej i SMS-ów z pamięci telefonu, niestabilności notatek i alarmów w kalendarzu oraz problemach z ładowaniem i krótkim czasem pracy baterii. Wskazano, że usterki pamięci mogą wymagać ingerencji sprzętowej, np. sprawdzenia zawilgocenia lub wymiany konektora ładowania. Proponowano reset telefonu kodem *2767*2878# po wyjęciu karty SIM, jednak nie przyniósł on poprawy. Sugerowano wykonanie flashowania oprogramowania (softu) jako potencjalne rozwiązanie problemów z pamięcią i stabilnością, z zastrzeżeniem, że po resecie mogą zostać utracone dzwonki i tapety. Polecano nowszy soft, np. C110XEDG4, który oferuje lepsze menu i obsługę aplikacji JAVA, jednak wymaga patchowania, gdyż jest przeznaczony dla modelu C110. W kwestii ładowania wskazano na możliwą awarię układu LTADY, którego wymiana lub zastosowanie triku z diodą może pomóc. Dyskusja zawiera listę wersji softu dla C100, z sugestią, że tylko niektóre mają polski język. Użytkownicy poszukują patcha do softu C110XEDG4, aby poprawnie go zainstalować na C100.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA