logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia Nokia 3100 z komputerem przez kabel - co robić?

Luli 22 Sty 2006 20:53 1211 5
REKLAMA
  • #1 2208125
    Luli
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Mam Nokię 3100 i mam 2 kable , chcialem zrzucić sobie jakieś zdjęcia i dzwonki a tu nieda rady . Na począdku kabel działał bez zarzutów , a po odczepieniu z telefonu już nie. Telefon nie może się połączyć z kompem . Niewiem co mam zrobić , prosze o szybką pomoc ! :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2208560
    FTOMEK
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Nie napisałeś pod jakim programem uruchamiasz zestaw. Jeżeli pod OPM w wersji trialowej to tak będzie. Proponuję program Nokia PC Suite . Jest on do pobrania ze strony Nokii za free , a działa znakomicie. W przypadku kłopotów ma on dość obszerny plik pomocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2269216
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam. Zainstaluj sobie moze jakas pelna wersje tego OPM Co do programQ Nokia PC Suite....zeby go uzywac musisz miec oryginalny kabelek Nokii:( bo inaczej nie polaczysz sie z kompem tzn program wogole nie wykryje telefonu. (wiem bo sam probowalem i nic z tego nie bylo bo mialem kabelek firmy Foorever)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2269882
    FTOMEK
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Nie potwierdzam opinii kolegi. Ja mam kabel no-name ( chiński) za 17zł, niby dku-5, i działa pod Nokia PC Suite. Wcześniej na nokii 3100, a teraz 6020. Zakupiłem go na Allegro od firmy Aptel.
  • REKLAMA
  • #5 2304821
    adaikuba
    Poziom 1  
    :idea:
    Kolego nie każda wersja PC Suit obsługuje N3100 miałem ten sam problem z N6610i po przesiadce z N6610 którą program widział bez zarzutu a N6610i juz nie widział. Po zmianie PC Suit na wyższy obsługiwał. W N3100 oprogramowanie różni się tylko opcją apoaratu od N6610i. Ale uważaj bo są 2 nowe wersja PC Suit jedna dla XP druga dla 98
  • #6 2360978
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Uzywalem roznych wersji programu PC Siute poczawszy od jakis starszych wersji po najnowsza sciagnieta ze stronz Nokii. Co do Windowsa to wiem jaki mam zainstalowany :) W moim przypadku jakby nie bylo program nie wspolpracowal z telefonem... i taka opinie ze wina tkwi w nieorgynialnym kablu uslyszalem w autoryzowanym serwisie Nokii.... Zreszta jakby nie bylo ja i tak Noki niecierpie a ta ktora testowalem byla mojej mamy i jakabym nie uzywal Nokie to za kazdym razem utwierzam sie w opini ze nie lubie Noki :P

Pozdrawiam
REKLAMA