logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 nie łączy się z PC Suite na Windows XP Home – jak nawiązać połączenie?

servgsm 16 Lip 2006 18:09 1059 5
REKLAMA
  • #1 2825344
    servgsm
    Poziom 23  
    Ocena: 73
    Witam! Mam problem z programem Nokia PC Suite... Nie mogę się połączyć z telefonem. Problem nie dotyczy kabla ani telefonu ponieważ takowe połączenie mogę uzyskać poprzez program, Oxygene.
    Przy łączeniu się z telefonem "zatrzymuję się" na widocznym poniżej etapie.

Co mam zrobić aby się połączyć z telefonerm?
    Mam system win xp home, telefon: nokia 3100.

Pozdrawiam!
    Załączniki:
    • Nokia 3100 nie łączy się z PC Suite na Windows XP Home – jak nawiązać połączenie? 1.JPG (63.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2825945
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    używam teo programu na codzień do 3100 powinien być kabel DKU-5 . wekdz na konfiguracje programu i tam jest w którym porcie wirtualnym COM jest zainstalowany kabel. jak dalje sie nei łączy to uruchom ponownie system. niekiedy jak jest uparta nokia to pomaga wrzycenie w nią innego oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #3 2826853
    servgsm
    Poziom 23  
    Dexter23pl napisał:
    używam teo programu na codzień do 3100 powinien być kabel DKU-5 . wekdz na konfiguracje programu i tam jest w którym porcie wirtualnym COM jest zainstalowany kabel. jak dalje sie nei łączy to uruchom ponownie system. niekiedy jak jest uparta nokia to pomaga wrzycenie w nią innego oprogramowania.

no... ok wszystko mam ustawione i dalej nie trybi ;]
    apropos... jak wgrać nowe oprogramowanie do nokii 3100 (rozumiem że trza flashować) ?

Pozdr!
  • REKLAMA
  • #4 2833679
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    to jest tak. jeśli inny fon sie łaczy na tym kablu i na tym kompie to cos jest z fonem tym który teraz podłanczasz a ci go nie wykrywa.
    częst jest tak ze w systemie jest bład jakis w USB i mimo poprawnej instalcji foan nie wykryje
  • REKLAMA
  • #5 2833827
    servgsm
    Poziom 23  
    Dexter23pl napisał:
    to jest tak. jeśli inny fon sie łaczy na tym kablu i na tym kompie to cos jest z fonem tym który teraz podłanczasz a ci go nie wykrywa.
    częst jest tak ze w systemie jest bład jakis w USB i mimo poprawnej instalcji foan nie wykryje

No tak ale w takim razie jak wgrać nowy soft do mojej nokii? ;]
  • #6 2836210
    maxxx56
    Poziom 13  
    nowego softu do Twojej Nokii nie wgrasz tym programem.Potrzebny jest box typu Twister,Tornado czy inny podobny.Mysle ze najłatwiej bedzie Ci odwiedzic jakis serwis i zrobia Ci to od reki za nieduze pieniadze
REKLAMA