ciekawe ja uzywalem przez mieac karty 2gb i dzialalo a podobno i 4 gb dziala ... filmy na 512 wzucisz.... i to az 7 a to za sprawa nizszej rozdzielczosci od orginalu dlatego nie zajmuje to 700 mb tylko 80 ponadto sa rozne opcje kompresji mp3 posluchasz bo jest pelno darmowych programow nie wspomne juz o emulatorach GBC pgazuesa i wile innych fajnych konosli (hajnei pograc w mario i contra az lezka sie kreci w oku

) jest takze GBA jednak jest malo dopracowany ...
Grafika jest o wiele lepsza poniewaz gad posiada procka 100 mhz a nie tak jak gameby (jak sie mnie pamiec nie myli to cos ponizej 25) a 16 mb ram nie wspomnea jescze rozdzielczosc ekranu = 2 razy tle co w gba ponadto mamy telefon przy sobie i konsole wiec mozna pograc w kazdym miejscu np. jak sie czeka na autobus a tak to trzeba by nosic 2 zeczy
Gier jest moze i malo ale jak mowie za testowanie(mowimy tu oficjalnie o przetestowaniu gry przed jej zakupem zeby nei bylo ze ktos piratuje ... ale wiemy jak jest nieoficjalnie

) nic sie nei placi tylko neta i czytnik kart
ponadto sobie pogramy w sieci przez BT na odlegolsc 100 m przebija przez sicany 2 klas wiec jak jestem nieopodal kolego z innej klasy to sobie gramy w wormsy albo jakies samochody oczywiscie na lekcjach typu religia itp. o mozliwosci zaisnstalowania przegladarki interentowej(prawidziwe WWW na symbiana(nowe wersja zasuwa ze az milo ) bo te java to tak chodzi jakby chcialo a nie moglo) kolega tez pewnie nie slyszal dodajmu jeszcze podswitlanie o mocy jakiej nigdy nie osagnie na GBA i GBA SP ... bateria litowo jonowa tez jest atutem i wystarcza na pare dni grania po pare godzin co ja mam zreszta zachecac jak chcesz wiecej zalet to na forum o n-gage na ktorym mnostwo programow itp . teraz wlasie sicgam 6 giga programow darmowych na symbiana ktorych raczej nei uruchomisz na GBA jest w nich kalkulator graficzny rysujacy funkcje 2 stopnia z sinusami itp ktory przydal mi sie wczoraj na matmie(klasowka spr. rozwiazan)