logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Altera EPM 70XX - szukam datasheet i schematu programatora do wersji nieISP

Maxxc 25 Sty 2006 19:13 2015 4
REKLAMA
  • #1 2218618
    Maxxc
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    Witam!
    !!!! Ten post NIE DOTYCZY układów wyposażonych w interface JTAG !!!!

Poszukuję:
    1) DOKŁADNEGO data sheet'a do rodziny MAX7000 ALTERA opisującego sposób programowania równoległego takiego układu (timingi, opis linii programujących, sposób ładowania JEDECa do scalaka).

lub

2) Schematu programatora do w/w układów wraz z softem - najlepiej w wersji free

Proszę o NIE UMIESZCZANIE postów typu "nie ma takich" czy "spróbuj innych układów". Nie o to przecież chodzi na forum...

Z góry dziękuję za KONSTRUKTYWNE wypowiedzi

Pozdrawiam

Maxxc
  • REKLAMA
  • #2 2222706
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Nie Ty jeden szukasz, z tego co widziałem te dane są jakby utajnione, do swojego projektu programowałem te układy w programatorze firmy Elnec, cena dość wysoka, ale możliwości jeszcze większe.
  • REKLAMA
  • #3 2223238
    Maxxc
    Poziom 15  
    Witam!
    Nie ma że utajnione - mam rozpiskę wyprowadzeń, tylko nie bardzo rozumiem oznaczenia skrótów :( Jakieś linie adresowe (pewnie do makroceli) , jakby dwa wejścia do programowania szeregowego i kupa innych co się nie mogę połapać. W końcu dla zasady (że się da!) rozpracuję to sam... Tylko szkoda mi czasu. Jeśli chcesz podeślę opisy na priva

Propozycja: może gdyby ktoś dostał w ręce soft od jakiegoś proga do tego (o ile programowanie jest przez soft na PC a nie wbite w procek) to mógłbym wygrzebać algorytm...

Pozdrawiam
    Maxxc
  • REKLAMA
  • #4 2225184
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Wrzuć na forum, napewno się komuś jeszcze przyda.
  • #5 2226293
    Maxxc
    Poziom 15  
    Witam!
    Wrzucam znaleziony opis przejściówki do jakiegoś programatora - jest opisane złącze DIL48 (od strony programatora), nazwy(!) nóżek programujących poszczególne scalaki Altery (7032, 7064) i ich numery w PLCC44.

Jeżeli ktoś rozszyfruje wszystkie skróty dla EPM7032 i EPM7064 będę głęboko wdzięczny!

Tam jest też opisana wersja JTAG - tą umiem rozszyfrować :)

Dołożony plik jest tekstowy - radze otwierać notatnikiem żeby tabulacja się nie rozjechała :)

Pozdrawiam
    Maxxc
    Załączniki:
    • Altera.txt (1.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA