logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antywirus dla Windows XP Home Edition z niską ceną, ochrona sieci domowej

Józek1 26 Sty 2006 19:06 3451 7
REKLAMA
  • #1 2222572
    Józek1
    Poziom 11  
    Czy ktoś mi może doradzić jaki najlepszy byłby dla mojego przypadku program antywirusowy. Interesuje mnie również nie zbyt wysoka cena.

Mam jeden komputer z systemem Windows XP Home Edition. On łączy się z siecią przez USB (Neostrada). Z tego komputera zapomocą Ethernet Mini Swith łączę się z dwoma komputerami w sieci. Tamte komputery mają system Win 98 lub Milenium.
    Program antywirusowy chcę zainstalować na głównym komputerze i w ten sposób chronić resztę komputerów w sieci.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2222704
    henryk26
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja używam darmowego Avasta
    ale moim zdaniem najlepsze sa Nortony Antivirus
    i radzilbym ci zainstalowac Firewall
    a jezeli cos tanszego to moze MKS Vir lub cos takiego
  • REKLAMA
  • #3 2222726
    staker
    Poziom 15  
    Ja również używam darmowego Avasta, a jeśli chodzi o kombjn antywirusowy to polecam Panda Platinum 2006 Internet Security, najprawde coś konkretnego, kosztuje 260pln ale jeżeli zależy Ci na zabezpieczeniu to będzie trafny wybór. :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2222886
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    A co powiecie o nowym ARCA-VIR 2006 System Protection zastępca Mks-Vir
  • #7 2222923
    nakon
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    moim skromnym zdaniem niewarto jest wyrzucac kase na płatne prog antywirusowe

wsród darmowych mozna znalesc swietne programy - oczywiscie nie znajdziesz takich kombajnów jak pamieciozerny norton czy jakastam panda - ALE zawsze mozesz zainstalowac sobie darmowego avasta lub avg i do tego jeszce jakis darmowy firewall np. outpost firewall - to wszystko darmowe a po drugie 100%legalne ;-)
  • #8 2222971
    Eureka 170
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Józek1 napisał:
    Czy ktoś mi może doradzić jaki najlepszy byłby dla mojego przypadku program antywirusowy. Interesuje mnie również nie zbyt wysoka cena

LENISTWO!! Dlaczego kolega nie używa narzędzia SZUKAJ?? O to przykład podobnego tematu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic325487.html

Moderowany przez jankolo:

Również uważam, że otwatcie tego tematu spowodowane bylo ś....dzącym lenistwem. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje niedrogiego programu antywirusowego dla komputera z systemem Windows XP Home Edition, który łączy się z siecią domową przez USB i zabezpiecza także dwa inne komputery w sieci z systemami Windows 98 i Millennium. W dyskusji polecano darmowe rozwiązania takie jak Avast i AVG, które nie obciążają systemu, a także darmowe firewalle, np. Outpost Firewall, jako skuteczne i legalne zabezpieczenia. Wśród płatnych programów wymieniono Norton Antivirus oraz Panda Platinum 2006 Internet Security, który kosztuje około 260 PLN i oferuje kompleksową ochronę. Wspomniano także o MKS Vir oraz jego następcy ARCA-VIR 2006 System Protection. Użytkownicy sugerują instalację antywirusa na głównym komputerze, co ma chronić całą sieć. Dodatkowo wskazano na konieczność stosowania firewalli dla lepszej ochrony sieci domowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA