logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 3310 przed zalogo.off lub zalog.sie i po 5sek traci si

speedos 26 Sty 2006 21:23 1038 8
  • #1 2223192
    speedos
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Mam taki problem z nokią 3310. włącza sie wpisuje pin i przed zalogowaniem wyłacza sie a niekiedy włączy się zaloguje się do sieci i po 5 sek. traci zasięg. Co to moze być :?:
  • #2 2223222
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 2223403
    speedos
    Poziom 12  
    szukałem i nic nie ma podobnego
  • #4 2224243
    Tical
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    A flashowales ja? Tak sie dzieje po flashowaniu jak sie nie policzy Faid'ow, tyle, ze oprocz gubienia zasiegu po kilku sekundach jeszce sie resetuje.
  • #5 2224917
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Wymień końcówkę mocy. Na pewno pomoże.
  • #6 2224927
    speedos
    Poziom 12  
    właśnie jej nie flashowałem i teraz chce to zrobić. Acha te anomalie zauważyłem zależą od stanu naładowania baterii.
  • #7 2224954
    Tical
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    speedos napisał:
    właśnie jej nie flashowałem i teraz chce to zrobić. Acha te anomalie zauważyłem zależą od stanu naładowania baterii.

To moze wlasnie bateria krzaczy? Podmien sobie na 2 dni na inna i wtedy bedziesz wiedzial czy to bateria czy nie.
    Wtedy albo soft albo koncowka.
  • #8 2225815
    speedos
    Poziom 12  
    to nie bateria bo sprawdzalem. Dzis ja płukałem i padł całkiem zasięg. więc czeka mnie grzanie.
  • #9 2975091
    speedos
    Poziom 12  
    okazalo sie ze jest koncówka do wymiany po wymianie wszystko O.K. temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3310, który po włączeniu i wpisaniu PIN-u wyłącza się przed zalogowaniem do sieci lub loguje się, ale po około 5 sekundach traci zasięg. Przyczyną mogą być uszkodzenia sprzętowe, takie jak wadliwa końcówka mocy, co potwierdziła wymiana tego elementu i przywrócenie prawidłowego działania. Wykluczono problem z baterią, mimo że objawy zależały od jej stanu naładowania. Możliwe jest również, że problem pojawia się po nieprawidłowym flashowaniu oprogramowania, jednak w tym przypadku telefon nie był wcześniej flashowany. Zalecane jest sprawdzenie i ewentualna wymiana końcówki mocy, a także diagnostyka sprzętowa obejmująca "grzanie" elementów w celu przywrócenia zasięgu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA