logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 wyłącza się po nawiązaniu połączenia - co jeszcze sprawdzić?

Mati_89 07 Lut 2007 18:19 1632 7
REKLAMA
  • #1 3540517
    Mati_89
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam taki problem że nokia 3310 wyłącza się zaraz po nawiązaniu połączenia. Wymieniłem w niej już chyba wszystkie układy jakie mogłem ale dalej jest to samo. Nokia trafiła do mnie nie włączająca się, bez diodek i z pozrywanymi ścieżkami w niektórych miejscach na diody. Po wygrzaniu zaczęła się włączać ale wyłączała się. Wymieniłem w niej PA, cconta, cobbe i VCO ale dalej się wyłącza. Oczywiście była sprawdzana na różnych bateriach:) Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Jestem początkujący, od pewnego czasu mam hot aira. Pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 3541976
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    a Flasha zmieniłeś?? wgraj nowe oprogramowanie napraw IMEI policz sumki
  • REKLAMA
  • #3 3542100
    Mati_89
    Poziom 11  
    Softa też już kilka razy zmieniałem i nie pomaga:/
  • #4 3542162
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Moze to wina PA nowqe nie zawsze znaczy sprawne. Zmież pobór prądu z PA i bez niego podczas dzwoenienia
  • REKLAMA
  • #5 3542281
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    To pozostał ci hagar do wymiany, spróbuj
  • #6 3543078
    Mati_89
    Poziom 11  
    Zmieniłem Hagara i jeszcze raz PA ale nie pomogło. Po zmianie PA zauwarzyłem na płycie główniej koło włącznika brak jakiegoś elementu i niestety brak jednej ścieżki do niego :cry: zaznaczyłem to na zdjęciu. Ktoś wie jak to teraz naprawić? Ktoś pewnie jak wcześniej ściągał ramki to oberwał ten element. Ale po co było je ściągać w tym miejscu??!!

Nokia 3310 wyłącza się po nawiązaniu połączenia - co jeszcze sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #7 3543108
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    sprawdz jeszcze na innej bateri moze byc wina jej
  • #8 3547245
    Mati_89
    Poziom 11  
    Na różnych bateriach jest to samo, tylko z tą różnicą że na jednej się szybciej wyłączy a na drugiej da się chwilkę porozmawiać. Ktoś wie jak naprawić tą jedną ścieżke której tam brakuje?

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3310 wyłącza się zaraz po nawiązaniu połączenia pomimo wymiany kluczowych układów takich jak PA, cconta, cobbe i VCO oraz testów na różnych bateriach. Telefon początkowo nie włączał się, miał uszkodzone ścieżki przy diodach, po wygrzaniu zaczął działać, lecz problem z wyłączaniem pozostał. Próby zmiany oprogramowania (flasha) i softu nie przyniosły efektu. Sugerowano pomiar poboru prądu z PA podczas dzwonienia oraz wymianę układu hagar, która również nie rozwiązała problemu. Po wymianie PA zauważono brak jednego elementu i przerwaną ścieżkę na płycie głównej w okolicy włącznika, co może być skutkiem wcześniejszego zdejmowania ramek. Problem z uszkodzoną ścieżką wymaga naprawy, jednak brak jest wskazówek jak ją odtworzyć. Testy na różnych bateriach wykazały, że problem występuje niezależnie od źródła zasilania, choć czas działania się różni.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA