Witam wszystkich , od wczoraj mam problem z centralą która mniej więcej od 25.01 zaczęła się bądż to zawieszać bądż samoczynnie restartować , nic nie było robione z konfiguracją ( problemy zaczęły się w nocy ) w przypadku zawieszenia nie zawsze skutkuje reset czasem trzeba całkowicie rozpiąć zasilanie , takie zwisy nie mają jakiegoś określonego porządku tzn. nie możma ich wywołać jakimś celowym konkretnym działaniem, nie mają też jakiejś cyklicznej czasowej powtarzalności nieraz jest to 5 min a czasem 1 godz. W jednym z momentó normalnej pracy udało mi się zczytać logi , i zauważyłem że przed każdym zwisem jest info o bateri , wszystkie inne komunikaty dotyczą podnosszenia konfiruracji i z mojej persoektywy wyglądają na prawidłowe. Czy stan tej baterii może w traki sposób wpływać na centralkę czy też może to może być jakaś powqażniejsza awaria sprzętowa ? czy bateria o której mowa to beteria znajdująca się na karcie CM ?
Dzięki z pomoc
Ps. W czasie zwisu palą się wszystkie diody na karcie DLT2 oraz czerwona dioda na pierwszwej DLC16 , jeśli to może coś pomóc
.
Dzięki z pomoc
Ps. W czasie zwisu palą się wszystkie diody na karcie DLT2 oraz czerwona dioda na pierwszwej DLC16 , jeśli to może coś pomóc