logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel 4200 E – błąd synchronizacji bazy danych w PC-MMC, wersja softu 2.45

dziedzicsla 30 Maj 2006 14:37 1328 2
REKLAMA
  • #1 2679123
    dziedzicsla
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    jakiś czas temu dostałem do konserwacji tą centralę i mam problem z programem PC-MMC. Powiem od razu że to moja pierwsza tego typu centrala ale programowałem inne.
    Z aparatu odczytałem wersję soft i jest dokładnie 3AC30252BPAA ABS245A/13.3 więc wg mnie wersja 2.45.
    Próbowałem przez programy w wersji R.32_11, R.33_22. Wchodzę, loguję się, prawdopodobnie sprawdza wersję softu i po chwili dostaję komunikat że nie można zsynchronizować bazy danych, następnie próba wylogowania i to samo. Ponownie nie mogę się już zalogować, muszę czekać jakiś czas bo przy próbie informuje że jest już aktwna sesja. Bez problemu przebiega wejście do centralki przez wersję R.422_25_1 (otrzymuję tylko info o innej wersji soft w centralce), mogę przeglądać konfigurację co prawda nie całą ale nie zrywa połączenia.
    Zworki X12 i X13 na karcie CM1-1 są w pozycji 1-2, nie wiem czy to ma związek z tym ale gdzieś w instrukcji znalazłem że są powiązane z logowaniem zdalnym i lokalnym.
    Na forum znalazłem że aby zmienić soft przy tej wersji to należy wymienić Epromy. Więc nasuwa mi się pytanie co z zapisaną konfiguracją w centralce? Czy będzie to trzeba zrobić od nowa? Czy można to zrobić powiedzmy bezboleśnie, jest to szpital więc jestem ostrożny.

Proszę o pomoc lub jakieś wskazówki.

Pozdrawiam
    Sławek
  • REKLAMA
  • #2 2697664
    Bonmis
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Po pierwsze upgrade centrali to nie tylko wymiana EPROMÓW ale i karty flash i AC na AC-2 a więc wchodzisz w koszta a skoro to szpital to pewnie kasy nie ma.Trochę dziwnie zachowuje się PCMMC przy logowaniu do centrali.Po pierwsze sprawdź kabel bo to strasznie dziwnie wygląda,szczególnie że sesję trzyma.Na jakiej szybkości próbujesz się logować?

Bonmis
  • #3 2700575
    dziedzicsla
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Więc tak, tknęło mnie gdy przeczytałem o wspomnianej prędkości, zaczęłem zmieniać prędkość i ustawienia aż doszedłem do 2400. PCMMC zalogował się i pobrał konfigurację z centralki, trochę to trwało ale przynajmniej praca była stabilna. Jeszcze będę sprawdzał to na innych ustawieniach ale myślę że będzie ok. Kopię ustawień już zrobiłem wiec teraz mogę powoli przymierzać się do uporządkowania tego wszystkiego bo jest tam niezły bałagan.
    Co do upgrade to chyba się wstrzymam.
    Narazie dziękuję za pomoc.

Sławek
REKLAMA