logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki AP do obsługi 40 użytkowników? Opinie o Mikrotik i konfiguracja

p_staszek 28 Sty 2006 07:32 1748 2
REKLAMA
  • #1 2228140
    p_staszek
    Poziom 12  
    Witam wszystkich na dzień dzisiejszy posiadam siec zbudowana na AP fimy Interepoch Iwe Pro pracują stabilnie od ponad 8 miesięcy niemiałem z nimi żadnego problemu ale pomalutku zaczyna im brakować mocy pracuja w Paśmie B i chciałbym poznać wasze opinie potrzebuje AP który obsłuży około 25-30 ludzi z zapasem do 40 co polecacie wiem ze mikrotik sie wyrobi ale nie bardzo wiem jak go konfigurować.
  • REKLAMA
  • #2 2480600
    dan-j2
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    U mnie chodzi orinoco ap 2000 ktory obsluguje 50 uzytkownikow bez problemow juz przez 2 lata nie wylaczany zadnych zawiech ani zadnej utraty stabilnosci moim zdaniem ten ap ci wystarczy ludzie nawet chwala sie ze wyrabia im na 150 uzytkownikach bez problemu ale ja jeszcze takiej liczby nie podlaczylem wiec nie jestem w stanie powiedziec na ile to prawda
    pozdrawiam
  • #3 2484038
    zuhjk
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    Orinoco ap 2000. 40 ludków i zapas mocy, karty orginalne kit b/g. Mikrotik jako ap da się skonfigurować, mogę napisać instrukcję krok po kroku, nawet dziecko odpali. Polecam rb532 + tylko i wyłącznie atheros.
REKLAMA