Moja opinia:
-dużą wadą jest klawiatura, bardzo często trzeba wymieniać w tych telefonach
-telefon z 2002 roku, jednak jest obsługa WAP, GPRS, BT, Irda, Java
Telefon może się jednemu podobać ze względu na wymiary itp, a drugiuemu nie, to zależy od gustu,
Miałem pare sztuk tego telefonu i darze go wielkim sentymentem. Jest to chyba najbardziej zaawnasowany telefon, za tak małą kasę (można go kupić poniżej 100 zł). Ma Bt, jest mały i wygodny w uzytkowaniu. Wyświetlacz może nie rewelacyjny, ale telefon jest do dzwonienia a nie zabawy.
Z czystym sumieniem polecam go
Witam !
Telefon oprócz właśnie klawiatury nie ma chyba wad ( co najwyżej mała ilość pamięci), moja córcia użytkuje go od 2002 i nigdy się nie zepsuł !
Modele wyższej klasy nie mają takiego wyposażenia jak on !
Pozdrowienia !
brat ma ten telegon i na klawiaturę nigd nie narzekał
jedynym mankamentem jest wyśiwtlacz, albo raczej jego rozdzielczość i ilość kolorów, ale ogólnie telefon jest dobry i tani
ja mam M55 nieco mniej bajerów niż w S55 ale mi sie bardziej podoba ze względu na obudowe M55
Aktualnie używam tego telefonu. Z klawiaturą to fakt, już wymieniałem, ale nie oszczędzałem go. Uważaj na soft v12: był pierwszy w tym telefonie i niestety bardzo wadliwy. Następne były OK. Jakbyś mieł pytania to na GG.
Obecnie używam S55 i nie narzekam na niego. Minusami tego telefonu sa:
1. mala pamięć
2. wadliwa klawiatura (przez 3 lata była wymieniana 5 razy).
Z gabarytów telefon jest fajny posiada dużo funkcji. Tylko wyświetlacz mógł by mieć więcej kolorów
✨ Telefon Siemens S55, wydany w 2002 roku, oferuje zaawansowane funkcje jak obsługa WAP, GPRS, Bluetooth, IrDA oraz Java, co czyni go atrakcyjnym modelem w niskiej cenie. Jego zaletami są kompaktowe wymiary, wygoda użytkowania oraz bogate wyposażenie, przewyższające niektóre modele wyższej klasy. Do wad należą przede wszystkim awaryjna klawiatura, często wymagająca wymiany, ograniczona pamięć oraz przeciętny wyświetlacz o niskiej rozdzielczości i ograniczonej liczbie kolorów. Użytkownicy zwracają uwagę na problemy z pierwszą wersją oprogramowania (soft v12), która była wadliwa, jednak kolejne aktualizacje poprawiły stabilność. Model jest polecany jako solidny i funkcjonalny telefon do podstawowych zastosowań, szczególnie biorąc pod uwagę jego cenę i dostępność. Wygenerowane przez model językowy.