logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać prawidłowo rpl-a do telefonu ?? Pilne !!

KrzyHo24 28 Sty 2006 17:31 1176 6
REKLAMA
  • #1 2230094
    KrzyHo24
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Mam przeliczony plik rpl wgrywam go do telefonu i niby jest ok box pokazuje że plik się wgrał ale tak naprawde nic się nie zmienia i imei nadal jest same ?? Czy ktoś to już robił proszę o rade krok po kroku jak mam to zrobić. Telefon to Nokia 6310i box Prodigy uem jest sprawny.
  • REKLAMA
  • #2 2230682
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    Kurcze, UEM raz programowalny. Jeśli źle wlutowałeś go to klapa. Ale myslę że jak wszedł rpl i wszystko było ok to wgraj pełny flash ewentualnie wygrzej uema.
  • REKLAMA
  • #3 2231366
    ruleczka
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Telefonik po wlutowaniu Uem-a i fleshowaniu powinienie odpalic na 30 s po czym sam sie wyłoczyc, jeżeli to coś nie tak stoi uem. Moze w kości flesh masz tei imei uwalony to tez bedziesz miał ????
  • #4 2234192
    KrzyHo24
    Poziom 11  
    Ale włsnie chodzi o to że UEM jest sprawny a imei się wysypał we flashu. Zgrałem plik ask dałem do przeliczenia na rpl. Wgrywam go we flasha i niby jest ok bo rpl się ładnie wgrywa box pokazuje że operacja udana ale numer nadal same ?? Nie wiem co z tym zrobić napewno ktoś już to robił i moze napisać jak to zrobić krok po kroku. Może to kwestia sprzętowa może tornado sobie poradzi bo ja mam prodigy.
  • REKLAMA
  • #5 2234391
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    No tak jesli dobrze rozumie to chcesz wgrac rpl do starego nie wymienianego uema. To sie nie da musisz fizycznie go wymienic. Nawet jesli byl sprawny to zaprogramowanie nic nie da tam sie da zapisac tylko raz a box bedzie programowal tylko nie przyniesie to skutku.
  • REKLAMA
  • #6 2234462
    KrzyHo24
    Poziom 11  
    Zle mnie zrozumiałeś nie do uem tylko do flasha bo tam się wysypał było dużo o tym na elce ale nie widziałem aby ktoś opisał jak to wgrać. Gdyby uem był padnięty nie zczytał bym pliku ask.
  • #7 2238257
    ruleczka
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    moze ty pakujesz cały plik RPL wiem ze jak przeliczaą to mozna osobny tylko do flesha

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy prawidłowego wgrania pliku RPL do telefonu Nokia 6310i z uszkodzonym numerem IMEI w pamięci flash, przy użyciu boxa Prodigy. Pomimo poprawnego wgrania pliku RPL box pokazuje sukces operacji, jednak IMEI pozostaje niezmieniony (????). Dyskusja wskazuje, że UEM jest sprawny i nie jest celem programowania, a problem leży w pamięci flash, gdzie IMEI został uszkodzony. Wskazano, że programowanie RPL do starego, nie wymienianego UEM jest nieskuteczne, ponieważ UEM jest programowalny tylko raz. Zalecane jest wgranie pełnego flasha lub ewentualna wymiana UEM, jeśli problem dotyczy sprzętu. Pojawiła się sugestia, że może być konieczne wgranie tylko części pliku RPL dedykowanej do flasha, a nie całego pliku. Telefon po wlutowaniu UEM i fleshowaniu powinien uruchomić się na krótko, co może wskazywać na stan UEM lub pamięci flash.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA