logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Shareaza: Jak poprawić prędkość pobierania przy komunikacie o NAT?

jarekzczechó 28 Sty 2006 17:34 1787 3
REKLAMA
  • #1 2230106
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Co jeszcze mogę zrobić ? otóż kożystam z shareazy mam neo 512 rozdzielone na 2 kompy routerem request wyłączyłem zaporę w windows xp sp2 wyłączyłem zaporę w Norton internet security przekierunkowałem porty 6346tcp i 6346udp zastosowałem xp anispy i zwiększyłem limity.Mam nadzieję ze wszystko wymieniłem shareaza ściąga ale może gdyby nie było tego komunikatu to by było szybciej.Dokładny komunikat to że jestem za natem lub firewalem.A i czasem to się pojawia a czasem znika.
  • REKLAMA
  • #2 2231878
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    jarekzczechó napisał:
    Co jeszcze mogę zrobić ? otóż kożystam z shareazy mam neo 512 rozdzielone na 2 kompy routerem request wyłączyłem zaporę w windows xp sp2 wyłączyłem zaporę w Norton internet security przekierunkowałem porty 6346tcp i 6346udp zastosowałem xp anispy i zwiększyłem limity.Mam nadzieję ze wszystko wymieniłem shareaza ściąga ale może gdyby nie było tego komunikatu to by było szybciej.Dokładny komunikat to że jestem za natem lub firewalem.A i czasem to się pojawia a czasem znika.

Na pewno masz ustawione poprawnie przekierowanie portu 6346 na routerze ?
    Druga możliwość to wpisany inny port w konfiguracji Shareazy.
  • REKLAMA
  • #3 2232036
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Na pewno nie prze kierowane porty w routerze podaj dokładny model.
    A jak coś to to powinno pomóc click
  • #4 2232209
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Z przekierowaniami jest wszystko ok w sharazie jest ustawiony port 6346 i w routerze też dla mojego ip shareaza ściąga torenty nawet z prędkością 100Kb/s ale po co ten dziwny komunikat? A router to Request ART514CX ustawiony jak w opisie i wyłączony firewel w nim.
REKLAMA