logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FastTorrent – niska prędkość pobierania, komunikat o NAT, łącze 1024/128 kbps

hetman1989r 22 Mar 2007 09:32 2065 2
REKLAMA
  • #1 3705842
    hetman1989r
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam! Mam problem z pobieraniem plików z sieci torrent, otóż np w programiku FastTorrent wypisuje mi problem z NAT. Internet mam z śtk o szybkości 1024kbps/128kbps. Bardzo śmieszne jest to że przy predkości 1Mb pobieram z prędkością od 0kB do góra 10kB. Co jest nie tak?? zadnych ograniczeń transferu nie włączałem.
  • REKLAMA
  • #2 3705866
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    A pewny jesteś że porty nie są pozamykane, albo nie są nałożone filtry na p2p w Twojej sieci?
  • #3 3705869
    art_gruby
    Poziom 13  
    Problem NAT wykrywany przez Twojego klienta sieci Torrent oznacza, iż Twój komputer nie jest dostępny z Internetu. Mogłoby to by spowodowane przez jakieś oprogramowanie typu firewall zainstalowane na Twoim komputerze lub w sieci Twojego operatora lub też maskowanie adresu IP w Twojej sieci (w tym wypadku kablowej) na jeden lub więcej adresów publicznych co objawia się dokładnie tak jak opisałeś. W Twoim przypadku będzie to na początek ten drugi problem. Na stronie Twojego operatora: http://www.stk.com.pl/index.php?a=uslugi&b=internet&c=faq w pkt. 2 masz instrukcje co trzeba zrobić, żeby uzyskać publiczny adres IP.
REKLAMA