logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat VR6 1993 - Rozładowujący się akumulator i problemy z odpalaniem

a1cygan 30 Sty 2006 22:53 1109 2
REKLAMA
  • #1 2239429
    a1cygan
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    mam powazny problem ze swoim vr kiem z gazem
    otóz przyjechałem jak gdzyby nigdy nic do pracy zgasiałem samochód zamknąłem dioda w drzwiach mrygała. poszedłem do pracy było -25 stoponi
    rano po pracy podchodzę do samochody patrzę a tu dioda która jest w drzwiach i mryga po zamknięciu samochodu świeci światłem ciągłym!!! przekrecam kluczyk aby otworzyć drzwi ?? nie zadziałał centralny okazało się że akumulator rozładowany!!!!!!!!!!!!!!!!!
    po podłączeniu prostownika i podładowaniu akumulatora samochód nie odpala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    nie wiem co jest
    acha i jeszcze jedno co zaobserwowałwem??!! akumulator nadal się rozładowuje ale nie wiem co pobiera prąd acha i po odłączeniu akumulatora na jakis czas jak go ponownie podłączam to słychać jak załącza się coś w agregacie od klimatyzacji wcześniej tego nie było!?????

czekam na odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 2239524
    chumik
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam.
    Moim zdaniem powinienes znalezc pobor pradu.
    Na początku ja bym odłączył radio. Po drugie odczepic alternator a później alarm lub centralny (no i jak piszesz to odczep zasilanie sprzęgła elektromagnetycznego sprężarki klimy) oczywiscie za każdym razem trzeba zmieżyć pobór prądu amperomierzem. Max powinno pobierać do ~0,5A.
  • #3 2240755
    aalpejczyk
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    podjedz do elektryka ktory ma szczypce prądowe.zakladając je na poszczegolne obwody na oscyloskopie mozna sprawdzic dokladnie co i ile lyka
REKLAMA