logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Palladium 100/16:9 typ TV-100-70435/P/DPS -trafia mnie lekko

krikla 31 Sty 2006 08:42 1784 5
REKLAMA
  • #1 2240255
    krikla
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam telewizor Palladium 100/16:9 typ TV-100-70435/P/DPS Art: 773/131 (tylna scianka) w srodku plytki schneidera. Problem: telewizor stroi kanaly, lecz nie zapisuje do pamieci. zmiana reczna kanalu i zapis jako nowy wtedy dopisuje kanal do pamieci. Nie dziala funkcja automatycznego wyszukiwania i dopisania do listy znalezionych kanalow (funkcja strojenia wyglada : maly ekran podgladu na srodku z lewej ramka z zapisywanymi kanalami) nie pamieta tez ustawien z trybu serwisowego (geometria itd) jesli wylaczy sie go z sieci. Wszystkie nastawy dzialaja i mozna wszystko regulowac i ustawiac.
    DZIALANIE:Podstawilem nowa pamiec 24c16 (orginalna jest 24c16 6) - czysta - objaw brak calkowity geometri, nie widac nic na menu tylko szare ramki, przez srodek 20 cm niebieski pas. W drugim przypadku podstawilem pamiec z nowym binem (rozne biny-schneidera) objaw ten sam - nie ma nic , trzecie podejscie podstawiam pamiec z przepisanym binem ze starej pamieci - objaw obraz bez zmian (ramnki szare , niebieski pas, w ciemno mozna cos tam regulowac). Wkladam ponownie stara orginalna pamiec, telewizor startuje wszystko jest, jedynie nie zapamietuje. Co dalej ... czy pamiec 24c16 to inna niz 24c16 6- moze ktos ma rozpis poszczegolnych adresow+data na NVM moze gdzies jest cos zablo0kowane ze nie zapamietuje... bardzo prosze o jakies komentarze i uwagi co z tym fantem
  • REKLAMA
  • #2 2240295
    Sprinter62
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam.
    Ta nowa pamięć albo jest uszkodzona albo źle ją programujesz.Zapisz nową nowym wsadem i będzie ok.
  • REKLAMA
  • #3 2240307
    krikla
    Poziom 12  
    programowalem chyba dobrze , na podgladzie po zaprogramowaniu widze zawartosc pamieci zaprogramowanej a w nowym otwartym oknie zawartosc bina obie sa takie same, po zmianie i wczytaniu innego bina podglady sie roznia. np od DTV100 ma niektore komorki rozne od mojej i to zaraz widac, tak ze wyglada na to ze pamiec wczytuje sie dobrze.., ale
  • REKLAMA
  • #4 2243365
    krikla
    Poziom 12  
    porusze ponownie ten temat. Podstawilem jeszcze dwie nowe pamieci ale caly czas 24c16 bez tej 6 na koncu (24c16 6) zaprogramowalem na innym programatorze stara zawartoscia i nowa zawartoscia bina. Efekt lipa dalej brak obrazu, meni .. i ten niebieski pasek na srodku- nie czyta tej pamieci...?
    ponownie opisze efekty tego telewizora-Efekt na telewizorze: Strojenie w automacie widac na podgladzie jak znajduje poszczegolne kanaly lecz nie wprowadza je do tabeli z lewej strony konczy na 100% i pojawia sie tylko pierwszy z brzegu zapamietany program. Teraz stroje recznie ( zmieniam kanal np S1..daje nowy i mam np tvn potem dalej S2 ..nowy i mam np TVP1 i tak mozna wszystkie wprowadzic Tabela zapelnia sie. daje save i mam zaprogramowane. Po wylaczeniu pamieta je wszystkie ale w standbay.
    Moze gdzies przestawilem ustawienia w NVM bo juz nie pamietam miesza mi sie lekko. Jesli ktos ma rozpiske do ustawien w NVM (DATA :ADRESS lub serwisowke w/w telewizora z ustawieniami bede zobowiazany. Pozdrawiam. Moze ktos mi przepisze w/w ustawienia (jest ich troszke..ofiaruje cos w zamian..lub inna forma)
  • REKLAMA
  • #5 2674923
    330AT112
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Malem raz taki problem.V zasilaciu jest dioda zener mysle na 33v.Poprobuj zamiane.
  • #6 2913668
    krikla
    Poziom 12  
    Problem nie został rozwiązany. Za uwagi wszystkim dziekuję. Powróciłem do starej pamięci (ta chodzi). Dałem sobie spokój z tym tv. Zamykam temat. Jesli kogos interesuje ten temat lub ten typ TV mam zebrane wiele schematów i innych materiałów zarówno z elektrody jak i innych (jakies servisówki, schematy itp) -pisac na priv.
REKLAMA