logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

grundig ST 70-780text 28 cali - przestrojenie fonii

bobas114 31 Sty 2006 15:15 1179 4
REKLAMA
  • #1 2241405
    bobas114
    Poziom 11  
    zastanawiam sie nad kupnem telewizora grundig (jak w temacie). zostal on przywieziony z Niemiec i nie ma polskiej fonii. Czy mogę go przestroić w warunkach domowych. Jak wygląda taka operacja. I pytanie drugie: czy ktos uzywal tego modelu i moze mi powiedziec jakie ma funkcje. mam mozliwosc kupienia takze grundig XS 70. ktory model bylby lepszy i dlaczego? jezeli moje drugie pytanie jest nie zwiazane z tematem tego czesci forum to przepraszam (i prosze wtedy na nie nie odpowiadac). pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2241458
    Andrzej_B
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Witam.Oczywiście ,że możesz przestroić go warunkach domowych.Tylko jak tego nie robiłeś to lepiej nich Ci obniży cenę na przestrojenie otv w jakimś serwisie.To jest tylko moja propozycja.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2248756
    dartomis
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Zastanów się.Ja z telewizorem przywiezionym równiez z Niemiec miałem problemy z przestrojeniem w warunkach domowych. Jeśli już , a nie robiłeś tego nigdy to lepiej oddaj do serwisu.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2249279
    romanzuker
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Prosta sprawa jeśli wiesz co w tv siedzi podłanczasz zasilanie do fonii, wejście fonii łączysz z IF głowicy znaczy z wyjściem, a wyjście fonii podłanczasz do filtra ceramicznego 5,5 Mhz zazwyczaj w p.cz. Pozdrawiam.
  • #5 2249519
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Akurat nie romazuker. Wejście modułu WTF akurat do IF, ale wyjście do MSP3410; nie pamiętam który PIN, ale znajdziesz.
    Na szczęście to jedna z najlatwiejszych konstrukcji do przestrojenia. Polecam fonie MJM, HGP8 itp.; żadne "typu RYMI"!!!
REKLAMA