przylutowujesz albo tylko przykładasz i przyklejasz jakimś klejem.
Tylko... potem np. telegazeta nie chodzi. Rymi to oststeczność.
A tak w ogóle to podaj pełną nazwę tego Grundiga orac płytę CUC.... bo ma wiele różnych rozwiązań.
maryaan- dlaczego gazeta nie chodzi??
jeśli zrobisz wedle zaleceń producenta nie ma prawa nie chodzić
ja ze stosowania rymi jestem b. zadowolony!
pozdr,
Czy się rozumiemy? Chodzi mi o fonię typu Rymi, a fonię "równoległą" produkcji Rymi.
Co do tej pierwszej, to zobacz ile warunków: trzy (czy nawet 4) masy, ukłdadanie i zbliżanie kabelka, strojenie("schodka" fonii czterema filtrami), ingerencja w cały sygnał p.cz. a nie tylko w fonię; -po co te szopki? w końcu takie mam doświadczenia.
Dyskusja dotyczy przestrojenia fonii w telewizorze Grundig ST70-755 na polską fonie. Proponowane rozwiązania obejmują zastosowanie foni typu RYMI, polegającej na połączeniu wejścia z wejściem oraz wyjścia z wyjściem OFW, co można wykonać przez lutowanie lub przyklejenie przewodów. Wskazano, że ingerencja w tryb serwisowy pilota raczej nie zmieni ustawień fonii. Zwrócono uwagę, że metoda RYMI może powodować problemy z funkcją telegazety, choć niektórzy użytkownicy są z niej zadowoleni. Podkreślono konieczność podania pełnej nazwy modelu telewizora oraz płyty głównej CUC (w tym przypadku CUC 6360, MSP 3400C-PP C6) ze względu na różne rozwiązania konstrukcyjne. Omówiono także alternatywę w postaci foni "równoległej" produkcji RYMI, która wymaga precyzyjnego uziemienia, układania i strojenia filtrów fonii oraz ingerencji w cały sygnał pośredniej częstotliwości. Ostatecznie autor potwierdził skuteczność zastosowanych metod, informując, że telewizor działa poprawnie po przestrojeniu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.