logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trafopowielacz HFL 1327XD - Fujitsu-Siemens MCM 21P2

jaqbas2 31 Sty 2006 23:59 4068 2
REKLAMA
  • #1 2243705
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam !

Czy ktoś z Państwa może mi pomóc w ustaleniu odpowiednika powyższego trafopowielacza. Oryginalny ma na górze korpusu ( przy wyprowadzeniu przewodu WN) trwałe wytłoczone w plastiku oznaczenie HFL 1327XD, natomiast na boku korpusu nadruk BW00941. Nie posiada, i nie ma śladów jakiejkolwiek naklejki z ewentualnymi cechami i numerami. Rysunek wyprowadzeń na załączonym obrazku.
    Może ktoś z Państwa ma na zbyciu gdzieś z demontażu oryginalny i sprawny ?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam !
    Załączniki:
    • Trafopowielacz HFL 1327XD - Fujitsu-Siemens MCM 21P2 Trafopowielacz.JPG (28.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2244513
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam !

Dziękuję za szybką odpowiedź.
    Problem niestety nadal pozostaje. Oba zamienniki oferowane w sklepie wskazanym przez Pana:
    "Trafopowielacz wystepuje w różnych wykonaniach, dokładnym oznaczeniem jest Y265..... (w większości wypadków jest to Y265382 lub Y265434)" - to nie to. Właśnie dlatego zmieściłem topografię wyprowadzeń oraz schemat połączeń uzwojeń w tym przeze mnie poszukiwanym.
    Z tego co się zdążyłem dowiedzieć HFL 1327XD - to cała rodzina japońskich trafopowielaczy. Jak je rozróżniać ... ? Może właśnie po tym nadrukowanym numerze.

Jeszcze raz proszę o pomoc.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
REKLAMA