logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips wieża – CD nie czyta płyt po czyszczeniu i regulacji lasera, co sprawdzić?

gszymans 02 Lut 2006 12:16 1932 5
REKLAMA
  • #1 2248922
    gszymans
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Hi
    Dostałem wieżę Philipsa od znajomego, niedziała w niej CD.
    Po prostu jak się wkładało płytę pisał "no disc", rozkręciłem dziadostwo i wyczyściłem soczewkę ale bez rezultatu, potem kumpel mi powiedzial że trzeba zwiększyć moc lasera, no to wyjąłem cały układ z soczewką i pokręciłem potencjometrem, no pomogło o tyle że teraz jak się wkłada płytę to już się one kręci pisze że jest CD ale nie może z niej nic odczytać, nawet ilości utworów. Jak przekręcę ten potecjometr milimetr w jedną czy drugą stronę to znowu nie chce nawet zakręcić CD czyli chyba tak jest ok.
    Co wy na to?, czy da się to jeszcze reanimować?
  • REKLAMA
  • #2 2250806
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2394
    Jaki model wieży?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2252014
    qutrit
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam

Nie wiem jaka budowe maja uklady z laserem PHILIPSA,ale swego czasu w CD-romie czyscilem nie tylko soczewke ale i laser , tyle ze do lasera byl stosunkowo prosty dostep-chyba byl zakurzony bo po przeczyszczeniu pomoglo.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 2252415
    sebba33
    Poziom 13  
    zrob fotke laserka mam kilka nojek zapewne cos dopasujemy jesli mam taki co mi sie wydaje ale poprobował bym jeszcze dokładnie go ustawic
  • #6 2252813
    sylwan1
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Obejrzyj dokładnie laser, powinno być na nim oznaczenie modelu. Ewentualnie porównaj ze zdjęciami ze stron sklepów internetowych: np.: www.impelshop.com.pl czy www.lewandowscy.pl
REKLAMA