logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z SE K700i z softem CID29 RED kablem COM?

mobiand 04 Lut 2006 22:04 1985 7
REKLAMA
  • #1 2260146
    mobiand
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    czy ktoś może mi pomóc, albo doradzić jak zdjąć locka z SE K700i, telefon był totalnie uwalony, postawiłem go na nogi ale teraz nie mogę zdjąć simlocka. na dwóch sieciach pisze aby włożyć dobrą kartę, natomiast na trzeciej wyskakuje komunikat o kontakt z operatorem lub serwisem.
    W fonie jest soft CID29 RED. CZY MOŻE KTOŚ POMÓC?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2263326
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    jezeli masz semc tool to zakladka GDFS albo repair i tam masz rebuild sp area. mozesz takze probowac wgrac nowego dgfsa i pozniej opcjami repair a na koncu clear sp lock i zobacz czy imei Ci sie zgadza.
  • REKLAMA
  • #3 2264888
    mobiand
    Poziom 11  
    W semctoolu V5.0 wyskakuje mi komunikat:
    Switch phone ON
    Get phone info
    Flash CID: 29
    Phone KEY: A1_SEMC
    ERROR: 305010
    w wersji 2.2 jest ten sam błąd.
    Imei mi się zgadza, co jeszcze mogę zrobić???
  • REKLAMA
  • #5 2278508
    mobiand
    Poziom 11  
    zastosowałem się do porady "halinka1125" no i mam komunikat:
    sonics - limited crack.
    aha. ready!
    Costomization script file is not specified.
    power it ON now!
    Chip Id: 0x8000
    CID detected: 29
    Phone color: RED.
    Speed: 115200 bps
    timeout when waiting for booter's answer.
    No answer from phone.
    failed to load BOOTLOADERS, exit.
    No acknowledge from phone.
    Time elapsed: 12 secs
    power it ON now!
    Chip Id: 0x8000
    CID detected: 29
    Phone color: RED.
    Speed: 115200 bps
    timeout when waiting for booter's answer.
    No answer from phone.
    failed to load BOOTLOADERS, exit.
    No acknowledge from phone.

HELP ME!!!
  • Pomocny post
    #6 2278527
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    sprawdz styki bo fon tak sobie ci sie łaczy (nie bootuje wcale - styki lub uwalony flesz)lub poprostu comem tego nie zrobisz tak juz jest pogrzebany...

crusera i serwis polecam:)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #7 2278591
    mobiand
    Poziom 11  
    CHYBA JEDNAK CZEKA MNIE SERWIS :(
  • #8 2279868
    halinka1125
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Sprawdz jeszcze na fula naladowanej baterii. Mozna naladowac w T230,290 no i w K700 oczywiscie. ja tak mialem jak bateria byla naladowana do polowy. Aha i przeflashuj to w davincim najpierw konwersja na cid36 potem flash cid 36 a potem customizacja i unlock w sonicku, potem powinien wstawac, ladowac ale po wlozeniu karty sim bedzie zwieszal jak ci sie uda do tego dojsc to jestes w domu. Napisz mi a ja ci wtedy podrzuce pliczek ktory temu zaradzi. W moim wypadku tez myslalem ze servis ale solucja by bizon69 i odrobina uporu podniosla i tel smiga. Sprawdz tez poprawnosc kabla.

PS. Jak cos to na PW daj gg albo cos sprobuje ci pomoc.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Sony Ericsson K700i z softem CID29 RED przy użyciu kabla COM. Telefon był uszkodzony, został przywrócony do działania, ale simlock nadal blokuje działanie na niektórych sieciach. Proponowane rozwiązania obejmują użycie narzędzia SEMC Tool (zakładka GDFS, opcje rebuild SP area, repair, clear SP lock) oraz programu Sonics (limited crack by arash) z procedurą customize flash i repair/unlock. Pojawiają się błędy komunikujące brak odpowiedzi bootloadera, co może wskazywać na uszkodzenie styków lub flasha, uniemożliwiające połączenie z telefonem. Zalecane jest sprawdzenie styków, poprawności kabla COM oraz pełnego naładowania baterii (np. ładowanie w modelach T230, T290 lub K700). Alternatywnie sugerowana jest konwersja softu na CID36 i ponowne flashowanie w programie Davinci, a następnie unlock w Sonics. W przypadku braku efektów konieczna może być wizyta w serwisie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA