logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson k700i CID 36? Szukam darmowego programu

@rti 03 Lut 2006 17:15 5112 33
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson K700i CID 36 i skąd wziąć darmowy program oraz polski język?

Simlocka z K700i CID 36 zdejmiesz programem SemcTool 3.3, do którego podano działający link, a później ktoś potwierdził, że na tym zestawie „zdjął simoka bez najmniejszego problemu” [#2254301][#2254907] Padła też sugestia, żeby ewentualnie szukać nowszej wersji SE Toola albo zajrzeć na simplegsm.info [#2254268] Jeśli chodzi o polski język, to w wątku nie podano gotowych plików do CID 36; zwrócono uwagę, że na karizmo są tylko softy z CID 29, więc to nie pomoże [#2256569] Trzeba też sprawdzić dokładną wersję telefonu, bo od tego zależy dobór softu/langa [#2256084] Bez doświadczenia lepiej oddać to do komisu, bo przy wgrywaniu języka łatwo uceglić słuchawkę [#2256569]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA
  • #1 2254243
    @rti
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam. Czym mam zdjąc w tym modelu k700i CID 36 simlocka i wgrac PL?? Mam do dyspozycji przerobiony kabel com. Program semctool v2.2 nie działa z modelem cid36 a Sony Ericsson Remote Unlocker któ¶y mi dziłał kiedyś z se t630 teraz woła o hasło i login a nie mam go bo program ściagłem keidys z netu. Co ja mam zrobić?? jakiego programu uzyc?? Może ma ktoś jakąś skrakowaną wersje albo jakiś program darmowy do tego?? Bardzo rposze o pomoc i z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 2254268
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    www.simplegsm.info
    ewentulanei szukaj wyzszej wersji se toola;]

pozdrawiam leon.
  • #4 2254907
    @rti
    Poziom 21  
    Super !! wielkie dzieki smoka zdjołem bez najmniejszego problemu teraz bardzo bym prosił o pliki do tego aby wgrac do tego se k700 cid 36 polski język. Obecnie nie ma polaka jest to telefon przywieziony z angli z sieci vodafone. Za udostępnienie plików i wskazówki jak je wgrać z góry bardzo dziękuje !!
  • #6 2255237
    @rti
    Poziom 21  
    Przesukałem ten wontek i akurat linki do softu nie działają mi:( Bardzo bym był wdzięczny za udostępnienie tych plików do cid 36 aby wgrać tego polaka. Z góry bardzo dziękuje.
  • REKLAMA
  • #7 2256084
    leon.euro
    Spec od GSM
    sprawdz dokładnie >*<<*<* wersje telefonu i pomyslimy wtedy:)

pozdrawiam leon.
  • #8 2256483
    @rti
    Poziom 21  
    NApisz mi prosze co rozumiesz pod pojęciem wersja telefonu i gdzie tą informacje znajde. Mam do dyspozycji dwa programy semctool'a v33 i Sony Ericsson Remote Unlocker za info dzieki :)
  • #9 2256496
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Po co pomagacie komuś takiemu, człowiek nawet najmniejszych podstaw nie ma, kupił kabel do dzwonków i logosów na allegro i teraz go natchnęło na to że skoro ma kabelek to ściągnie też simlocka.

Może ja kupie sobie zestaw kluczy i zacznie się zajmować naprawą samochodów, też mi tak chętnie pomożecie z każdym problemem ? ;)
  • REKLAMA
  • #10 2256521
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    CINEKK POPIERAM!!!!!!!! MOZE JESTEM NA TYM FORUM OD B.NIEDAWNA ALE JAK WIDZE CO TU SIE WYPRAWIA NA TYM FORUM TO MNIE SZLAK TRAFIA!!!!!! QRWA forum JANINY OCHOJSKIEJ!!!

Nikt Cię tu na siłę nie trzyma, skoro jesteś, to proszę o fason i nie krzyczenie na forum (Fi)
  • #11 2256569
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    @ cinekk - poczytaj uważniej ten post to dowiesz się że @rti locka już ściągnoł dzięki temu forum i teraz chce wgrać langa, jeżeli nie chcesz mu pomagać to Twoja sprawa,

@ sashxxx - forum jest między innymi po to aby pomagać innym, jeżeli Ci się to nie podoba, to poprostu nie zaglądaj tutaj i nie będzie Cię szl** trafiał,

@rti - na karizmo są tylko wersje softu z cid 29 więc Ciebie to nie ratuje, nie mam żadnej pod sonica z cid 36 aby Ci podesłać. Ale tak naprawdę to z tym langiem udaj się lepiej do komisu bo bez doświadczenia łatwo możesz ubić słuchawkę i wtedy będzie problem.
    pozdr
  • #12 2256579
    cinekk
    GSM Product Supporter
    No nie... to ja faktycznie kupuje zestaw kluczy i otwieram ten warsztat... Tino pomożesz mi ? :)
  • #13 2256621
    sashxxx
    Poziom 17  
    ja rozumie moge pomagac komus kto jest w branzy:) i nie zapomnijcie ze niektorzy tak jak ja zyje z tego juz jakies 8 lat:) a poza tym sprzet jest strasznie drogi za ktory musimy zaplacic ciezka kase!!! zawsze kupuje orginaly sprzet orginalny, ktory swego czasu zeby byc pierwszym na rynku jezdzile do BRNA do KOCIEGO!!!
  • #14 2256635
    tino2003
    Admin grupy GSM
    cinekk - jasne, że Ci pomogę, co chcesz wiedzieć na początek ?

PS wracając do Twoich LG, mój kolega wycenił tłumaczenie jednego modelu na 100zł. więc naprawdę podziwiam was za tą wytrwałość i siedzenie po nocach. Zresztą każdy ma jakieś hobby...
    pozdr
  • #15 2256668
    time.greg
    Poziom 13  
    Popieram cinekk i sashxxx. Na tym forum powinno się pomagać ale ludziom zawodowo zajmującym się tematem GSM. Dzięki pomocy takim ludziom jak w tym temacie mamy potem simlocki po 5zł :-(
  • #16 2256687
    cinekk
    GSM Product Supporter
    tino2003 napisał:
    cinekk - jasne, że Ci pomogę, co chcesz wiedzieć na początek ?

PS wracając do Twoich LG, mój kolega wycenił tłumaczenie jednego modelu na 100zł. więc naprawdę podziwiam was za tą wytrwałość i siedzenie po nocach. Zresztą każdy ma jakieś hobby...
    pozdr

A mój kolega powiedział że za 20zł jego kolega simlocka z BB5 ściągnie :)

Dobra Tino to zaczynamy, Audi 80 dlawi sie na wysokich obrotach, co mam zrobić, od czego zacząć, mam śrubokręt młotek i 2 klucze. PS. Jak się owiera w tym samochdzie maske ?

To takie małe porównanie do poziomu ludzi którym pomagasz :)
  • #17 2256719
    sashxxx
    Poziom 17  
    a ja jestem posiadaczem nissana primery W10 i mam problemy z obrotami:) podczas jazdy na luzie mam za wysokie obroty ok 1400 a jak sie zatrzymam to spadaja do 800 i kto mi pomoze??? prosze pomozcie!!!

Dodano po 2 [minuty]:

dobra koniec tematu!!! to jest bez sensu!!pozdro
  • #18 2256737
    tino2003
    Admin grupy GSM
    He he he więc ja Ci dam BB5 do locka za 20 zł. i przetłumaczę Ci ten tekst za 100zł.
    Nie wiem jak Twój kumpel, ale mój jest tłumaczem przysięgłym j. niemieckiego i nie będzie miał z tym problemów zresztą pokazywałem mu ten tekst.

Jeżeli masz dwa klucze, to jednym z nich otwórz auto i tam znajdziesz dźwignię którą otworzysz maskę, a młotkiem to sobie wybij z głowy, że śróbokrętem naprawisz te obroty.

A teraz na poważnie panowie pisałem już kilkanaście razy, zróbcie forum gdzie wjazd będzie tylko dla osób prowadzących działalność gospodarczą i będzie po problemie, natomiast to forum jest ogólno dostępne i naprawdę nikt was tu na siłę nie trzyma a tym bardziej nie każe wam pomagać więc w czym macie problem :?:
    pozdr

ps a z autami to jest na forum dział i tam uzyskacie pomoc i nie będą was wysyłać do serwisu. Potrzebowałem kiedyś metody jak wejść w menu serwisowe komputera w moim aucie i na elce uzyskałem pomoc więc i wam pomogą :D
  • #19 2256745
    DAREX100
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    gdzies juz czytalem na tym forum ze tobie sie nie da wytlumaczyc...i widze ze chlopaki mieli racje - oczywiscie pisze to pod adresem Tino ....

Cinek szkoda twoich nerwow.....

Tino wejdz na elce na radia samochodowe i spytaj o kod do radia - to zobaczysz ze takich jak ty tam nie ma...
  • #20 2256770
    time.greg
    Poziom 13  
    Tino2003 a lubisz jak ktoś przychodzi do Ciebie i mówi że za drogo chcesz bo jego znajomy ma laptopa i program "java" :-) i mu zrobi za 10zł ? W ten sposób na własne życzenie niszczymy branżę. I wkur.... mnie cwaniaczki którzy mówią że mają kabel i sami sobie zrobią bo wydaje im się, że wszystko jest takie proste i oczywiste. Wkur.... się również jak czytam posty osób które handlują klonami, wkurzam się jak widzę programy z niespodziankami. Brak mi słów..... ciekawe czy np. branża zegarmistrzowska też jest tak "otwarta".
  • #21 2256789
    sashxxx
    Poziom 17  
    albo zabawmy sie na tym forum w lekarzy:) zaczniemy sie leczyc sami i bedziemy sobie dawli dobre rady:) np. chirurg bedzie fajowo:) po co w takim razie chodzic po przychodnach lekarskich i tracic czas i nerwy!!!!!
  • #22 2256796
    leon.euro
    Spec od GSM
    panowie zapomnieliscie chyba jak zaczynaliscie...
    tez szukaliscie i pytaliscie kogo sie dało o co kolwiek...no chyba ze odrazu urodziliscie sie alfa i omega gsm:) nie sadze... ale nie wazne...powiem tyle spokojnie jak ktos chce komus pomagac toniech pomaga i nie ma sensu sie unosic w takich sprawach...
    to tak jakbyscie chcieli zamknac strony gdzie sa darmowe kalkulatory do nokia czy cos takiego...
    bezsensu... 5 zł beda zawsze... ale tylko prawdziwe serwisy i seriwisancji beda zawsze mieli duzo roboty...ale to akurat moje osobiste zdanie na ten temat...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #23 2256814
    DAREX100
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    ja nie mowie ze mamy nie pomagac - jak widze chlopaka ktory siedzi na elce dlugo zajmuje sie amatorsko fonami i ma problem to pisze jak wiem ale jak widze takiego goscia co ma 3 posty bo sobie kupil eryka k700 i kabelek na allegro za 10 zł i chce przerabiac telefony to mnie szlag trafia....
  • #24 2256821
    time.greg
    Poziom 13  
    sashxxx bardzo mi się podobało. Jeśli chodzi o mnie to w branży siedzę prawie od samego początku. Jestem elektronikiem z wykształcenia, pierwsze kroki stawiałem w autoryzownym centrum serwisowym i mam zamiar pracować w tym zawodzie do emerytury, ale jak tak dalej pójdzie to wszystko padnie dzięki osobom które nie wiedzą co to jest rezystor, nie potrafią odczytać schematu i tylko żerują na gotowych solucjach. Płakać się chce jak się czyta o grzaniu tel. suszarką lub opalarką i wszystko będzie ok !!
  • #25 2256841
    leon.euro
    Spec od GSM
    ale po takich ludziach pieknie sie kasuje jak im sie cos wyłozy...wiec ma to tez swoje dobre strony:)
    trzeba było nie kombinowac teraz bedzie drozej i nauczka idzie dalej:)

pozdrawiam leon.
  • #26 2256870
    sashxxx
    Poziom 17  
    wlasnie TIME.GREG !!! to jest to co piszesz!!! albo podoba mi se to jak gdzies wyczytalwm na forum ze zelazkiem wygrzewali :)
  • #27 2257145
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Dobra Panowie oczywiście temat staje się bezsensowny, wy macie swoje racje ja mam swoje.
    A pomagał będę nadal czy wam się to podoba czy nie, bo ja przez to nie zbiednieję i myślę że wy też nie zbankrutujecie.
    Jednak zawsze możecie wystąpić z prośbą do admina o zamknięcie tego forum i wtedy będziecie już spać spokojnie.
    To jest moja ostatnia wypowiedź w tym temacie bo przekomażanie sie dalej nie ma sensu.

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności cinka :D
  • #28 2257183
    cinekk
    GSM Product Supporter
    time.greg napisał:
    Brak mi słów..... ciekawe czy np. branża zegarmistrzowska też jest tak "otwarta".

Dokładnie, ja wiem że kiedyś chciałem naprawić swój monitor z kiepskim pojęciem o tym, napisałem post'a na forum to dostałem odpowiedź ich fachowym językiem, piąte przez dziesiąte zrozumiałem ale jak zapytałem dalej co z tym to dostałem tylko takie odpowiedzi "Nie znasz się na tym to się za to nie bierz !"

Nie trzeba wszystkiego dla innych tłumaczyć i rozwiązaywać każdego ich problemu, gdyby było tak łatwo w każdej branży to mógłbym nawet bombę atomową zbudować w przypadku kiedy ktoś stoji nade mną podaje mi wszystko i mówi krok po kroku co mam zrobić w jaki sposób i kieruje moje kroki.
  • #29 2257232
    time.greg
    Poziom 13  
    Tak rzeczywiście, dalej nie ma sensu tego ciągnąć. Tak mi się zdaje, że co poniektórzy aby się "docenić" piszą poprostu masę postów po to by stać się "profesjonalistami" a tak naprawdę to pewnie dalej ich jedyna droga naprawy to po kolei: wykąp, wygrzej, przeprogramuj a jak dalej nie działa to powiedz klientowi że uszkodzony jest procesor lub płyta. Pozdrowienia dla profesjonalistów !!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Temat dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Sony Ericsson K700i z CID 36 oraz wgrania polskiego języka (PL). Użytkownik dysponuje przerobionym kablem COM i próbował użyć programów SemcTool v2.2 oraz Sony Ericsson Remote Unlocker, które jednak nie działają z CID 36 lub wymagają hasła. W odpowiedziach polecono nowszą wersję SemcTool (v3.3) dostępną pod linkiem, która umożliwia zdjęcie simlocka. Po zdjęciu simlocka pojawiło się pytanie o pliki do wgrania polskiego języka, jednak nie znaleziono dostępnych wersji softu z CID 36 zawierających polski język. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące trudności i ryzyka samodzielnego flashowania oraz krytyka osób bez doświadczenia próbujących samodzielnie usuwać simlocki, co może prowadzić do uszkodzenia telefonu. Zwrócono uwagę na konieczność posiadania odpowiedniej wiedzy i sprzętu serwisowego oraz na fakt, że nie wszystkie wersje oprogramowania są publicznie dostępne. Wskazano również na istnienie forów i serwisów specjalistycznych, gdzie można uzyskać pomoc. Ostatecznie autor potwierdził zdjęcie simlocka i podziękował za pomoc, uznając temat za zamknięty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA