yaro_71 napisał: Witam Mam pytanko nie wiem czy to jest wogole mozliwe a dotyczy ono wzmacniacza samochodowego czy jest mozliwosc podpiecia go do komputera i w jaki sposob bo mam tube ktora bym podlonczyl do wzmazniacza i wzmazniacz do komputera ladnie by to wtedy moglo chodzic no i oczywiscie jak go bym mial podlaczc do pradu

jesli bylibysie tak mili to napiszcie cos odnosnie mojego pytania dzieki z gory

pozdrawiam
Jesli chodzi o polaczenie AUDIO to wyjscie z karty muzycznej do wejscia wzmacniacza (kabelek JACK=>2xCHINCH) z tym ze regulacje mialbys programowo. Praktyczniejsze wydaje sie tu jeszcze wstawienie jakiegos przedwzmacniacza (nawet jakiegos bardzo prostego tylko z regulacja glosnosci). Odwiedz strony firm
www.sklep.avt.com.pl ,
www.jabel.com.pl ,
http://www.nordelektronikplus.pl/sklep/oferta_form.asp#.
Wiekszy problem bedzie z zasilaniem. Jezeli mowimy o sprzecie duzej mocy (a zapewne tak) to podpiecie go pod zasilanie 12V z komputera nie jest dobrym rozwiazaniem. Musialbys raczej pomyslec o zrobieniu jakiegos zasilacza 220V=>12V. Napisz jaka moc ma ten wmacniacz (RMS a nie P.M.P.0)
Dodatkowow pamietaj ze w tej tubie glosniki prawdopodobnie sa nieekranowane. Nie stawiaj ich blisko obudowy komputera lub monitora.