logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz samochodowy do komputera i zasilania?

yaro_71 06 Lut 2006 09:30 1135 1
REKLAMA
  • #1 2266263
    yaro_71
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam Mam pytanko nie wiem czy to jest wogole mozliwe a dotyczy ono wzmacniacza samochodowego czy jest mozliwosc podpiecia go do kompa i w jaki sposob bo mam tube ktora bym podlonczyl do wzmazniacza i wzmazniacz do kompa ladnie by to wtedy moglo chodzic no i oczywiscie jak go bym mial podlaczc do pradu ;) jesli bylibysie tak mili to napiszcie cos odnosnie mojego pytania dzieki z gory ;) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2266285
    spec
    Poziom 28  
    Ocena: 16
    yaro_71 napisał:
    Witam Mam pytanko nie wiem czy to jest wogole mozliwe a dotyczy ono wzmacniacza samochodowego czy jest mozliwosc podpiecia go do komputera i w jaki sposob bo mam tube ktora bym podlonczyl do wzmazniacza i wzmazniacz do komputera ladnie by to wtedy moglo chodzic no i oczywiscie jak go bym mial podlaczc do pradu ;) jesli bylibysie tak mili to napiszcie cos odnosnie mojego pytania dzieki z gory ;) pozdrawiam

Jesli chodzi o polaczenie AUDIO to wyjscie z karty muzycznej do wejscia wzmacniacza (kabelek JACK=>2xCHINCH) z tym ze regulacje mialbys programowo. Praktyczniejsze wydaje sie tu jeszcze wstawienie jakiegos przedwzmacniacza (nawet jakiegos bardzo prostego tylko z regulacja glosnosci). Odwiedz strony firm www.sklep.avt.com.pl , www.jabel.com.pl , http://www.nordelektronikplus.pl/sklep/oferta_form.asp#.

Wiekszy problem bedzie z zasilaniem. Jezeli mowimy o sprzecie duzej mocy (a zapewne tak) to podpiecie go pod zasilanie 12V z komputera nie jest dobrym rozwiazaniem. Musialbys raczej pomyslec o zrobieniu jakiegos zasilacza 220V=>12V. Napisz jaka moc ma ten wmacniacz (RMS a nie P.M.P.0)

Dodatkowow pamietaj ze w tej tubie glosniki prawdopodobnie sa nieekranowane. Nie stawiaj ich blisko obudowy komputera lub monitora.
REKLAMA