logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B i komunikacja diagnostyczna - POMOCY !!!

l_mir 07 Lut 2006 10:00 4190 4
REKLAMA
  • #1 2270565
    l_mir
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich !

Jestem tu nowy ale juz mi sie tu podoba;)
    Poradzcie, chcialbym nabyc jakies urzadzenie do szczytywania kodow bledow/usterek w moim Oplu Vectrze B z (rok prod 2000 po liftingu) oraz do ich kasowania po dokonanej naprawie.
    Troszke przewalilem netu ale dalej mam watpliwosci.

Znalazlem gniazdo 16 pinowe pod plastkiem kolo recznego ale z obsadzenia pinow nie wynika jaki mam "standard" OBD, OBD2 czy jakis inny.
    Posilkowalem sie taka sugestia:

http://skanery.obd2.pl/index.php?d=faq

Ale ja mam troszke inne obsadzenie a mianowicie - mam piny 3,4,5,7,8,12,16

Wiem ze temat byl juz poruszany na forum ale mam caly czas watpliwosci.

Potrzebuje "cos" co pozwoli nawiazac komunikacje z autem pokazac blad no i oczywiscie po naprawie je skasowac i wygasic lampke serwisowa.

Ostatnia durna awaria EGRa kosztowala mnie sporo kasy a naprawa byla trywialna sek w tym ze nie ma TECHa bo wiadomo ile kosztuje.

Zatem moze cos z tego polecacie (tak do 500 zl):

http://skanery.obd2.pl/index.php?d=katalog&k_id=1

A moze jest kotos kto mial juz doswiadczenie w diagnozowaniu ww. modelu Opla za pomoca jakis uproszczonych zabawek ??

Leszek M
    WaWa

Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 2270579
    TomPi
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Do 500 zł będzie ciężko, ale doskonale sobie radzi z tymi autkami Tech 2 - polecam (tylko trochę droższy)
  • REKLAMA
  • #3 2270605
    l_mir
    Poziom 2  
    No ale Tech2 to kosmiczne pieniadze z zawodowymi mozliwosciami a ja potrzebuje tylko odczytac i skasowac/wygasic lampke ser. :(

Leszek M
  • REKLAMA
  • #4 2270636
    TomPi
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Może euroscan coś pomoże, ale nie testowałem tego. Na Allegro nie jest drogi.
  • #5 2270894
    janek26
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Moge ci zdiagnozowac i wyjdzie cie taniej niz kupowanie jakis niedrogich zabawek , jak cos to moj kontakt 0604271366 Janusz- opla robire od kilkunastu lat.Pozzdrawiam Janusz z Wa -wa.
REKLAMA