logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6030 - brak połączenia z PC przez USB, Oxygen i Nokia PC Suite nie działają

DjAmos 07 Lut 2006 12:09 1209 4
REKLAMA
  • #1 2270970
    DjAmos
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    czesc, mam problem z nokia 6030 .. zainstalowel najnowszego oxygena i nie widzi go zaden program (zadna wersja, instalowelm takze nokia pc suit i takze nic, kabel mam na usb i poodpinam go pod telefon.. nie wiem czy cos z kabelm jest nie tak czy moze z oprogramowaniem>> jakiej wersji oxygena uzyc ??moze nokia pc suit pomoze ??
  • REKLAMA
  • #2 2271026
    Quasarek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Na poczatek zainstaluj poprawie kabel USB.A pozniej sprawdzaj Na innym kablu jezeli masz mozliwosc wymiany.Sprzedaje te kable na codzien i 90% uzytkownikow mowi ze te kable nie dzialaja "bo sa wadliwe"A tak prawde mwoic to kazdy kabel jaki mialem instalowalem u siebie i dzialal. Sterowniki to podstwa.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2344520
    bambus81
    Poziom 11  
    jak znaleźć poprawne sterowniki do kabla?
    ja wszystko instaluje i mogę tylko ściagnąć coś z telefonu a ww druga stronę nie działa.
    pomóżcie?
  • REKLAMA
  • #4 2386837
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    Kabel łatwo sprawdzić w panelu sterowania - jeżeli pokazał Ci się USB (com np. 4) to jest prawidłwo zainstalowany. I takiego portu potem używasz w programie obsługującycm Nokie. PC Suite nie działa z 6030. Oxygen tylko w wersji 2.8.6 i wyżej. MobiMB działa najlepiej wersja DEMo najnowsza ściągnięta prosto ze strony producenta. Ma niewielkie ograniczenia.
  • #5 2387157
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    jaki masz kabel --do niego muszą być odpowiednie sterowniki i prawidłowo zainstalowane--kabel musi być widziany przez system--jak masz XP musi być SP2...dopiero wtedy będzie działał z oprogramowaniem...
    na tym forum jest dużo o tym---poszukaj....
    opisałem instalację kabla i IrDA---w marcu lub kwietniu 2005r.

pozdrawiam*******
REKLAMA