logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw 5.1 do pokoju 21m²? Propozycje w podobnej cenie jak aukcja 84251522

ali3 07 Lut 2006 18:52 1167 10
REKLAMA
  • #1 2272557
    ali3
    Poziom 10  
    Witam mam mały problemik mam pokój 21m² i chciałbym do niego wstawić jakieś 5.1. Proszę o pomoc w doborze głośników!
    Nie jestem żadnym audiofilem po prostu zależy mi na posłuchaniu muzyki w prawdziwym brzmieniu a nie z wieży :/

Tu podaje link do aukcji która mnie zainteresowała:

http://allegro.pl/show_item.php?item=84251522

Szukam zestawu w takich przedziałach cenowych.
    Jęśli macie inne propozycjie prosze² o pomoc i podaje linków.

Zgóry dzięki i z góry pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #2 2272604
    janek144
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    System 5.1 polecalbym bardziej do kina domowego niz sluchania muzyki. Do muzyki dobre kolumny stereo najbardziej sie nadaja. Pozdrawiam
  • #3 2285249
    ali3
    Poziom 10  
    Właśnie o to chodzi że teram mam zestaw stereo: 2x100 Vermona.
    A teraz mam chętke na Jakiś zestawik 5.1 i się zastanawiam czy warto wybrać ten komlet z allegro (link na górze)??
    Mam prośbę jeśli macie coś podobnego podzielcie się ze mną opinią chodzi mi o to czy można na tym posłuchać muzyczki i jak to gra??

Nie chodzi mi o jakąś fascynacjie audiofilską, chcem po prostu posłuchać muzyki w ,,3d" ;]

Wielkie pozdro!!
  • REKLAMA
  • #4 2286703
    janek144
    Poziom 13  
    Słuchanie muzyki na 5.1 jest średnią przyjemnościa dzwięk moze i jest "otaczający" z kazdej strony ale prawdziwy sens 5.1 jest w filmach przy np pościgach dopiero uaktywnia sie ich prawdziwe zastosowanie tzn filmy.. bas z subwoofera jest buczacy przynajmniej umnie w creative 5.1 a w niektorych konfiguracjach w pokoju nie ma go wogóle. Ale moi znajomi niektorzy sa zachwyceni jak to gra... a ja sadze ze to jednak do muzyki nie jest to.. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2289697
    ali3
    Poziom 10  
    Dla mnie bardzo się podoba słuchanie muzyki na 5.1. Oczywiście zestawik ma być do kompa( gry i filmy też będą) Głównie chodzi o to żeby usłyszeć basik, średnie i wysokie a nie zlane wszystko w kupe :/
  • REKLAMA
  • #6 2293429
    janek144
    Poziom 13  
    Na tej aukcji sa te same głośniki tylko pod inna nazwa, zobacz na dane znamionowe na drugim foto http://allegro.pl/show_item.php?item=86276269 z tego co ja wyczytalem to zasilane to jest zasilaczem 12V 3,5 A co daje 42 W czyli raczej malutko.
  • #7 2293583
    ali3
    Poziom 10  
    Myślisz że creativy 5.1 byłyby lepsze??

Pozdro!!

Wogóle to dzięki za porade bo niechcem znowu jakiegoś g....na kupić :/
  • #8 2293775
    janek144
    Poziom 13  
    Umnie gra coś takiego http://pl.europe.creative.com/shop/product.asp?category=3&subcategory=19&product=722& powiem szczerze jestem zadowolony jednak bardzo wazne jest ich ustawienie .. sa bardzo kierunkowe i trzeba troszke bawic sie w ustawieniach w komputerze tak by optymalnie graly. na zasilaczu jest 13,5 V oraz 5A czyli 67,5 W jedyne co mi czasem przeszkadza to ze bas jest lekko buczacy przy muzyce.
  • #9 2293843
    ali3
    Poziom 10  
    A masz do tego karte muzyczna czy z zintegrowanej ciągniesz??
    Ja mam zintegrowana na głównej i pewnie będe musiał jakąś soundblaster dokupić :|
  • #10 2294421
    janek144
    Poziom 13  
    Ja używam audigy 2 , ale jesli masz jakis 5.1 na plycie to nie musisz nic kupowac chyba ze chcesz miec lepsza jakosc..

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru zestawu głośników 5.1 do pokoju o powierzchni 21 m², z budżetem porównywalnym do aukcji Allegro nr 84251522. Użytkownik posiada obecnie zestaw stereo 2x100 Vermona i chce przejść na 5.1, aby uzyskać efekt dźwięku przestrzennego, głównie do muzyki, ale także do gier i filmów. Wskazano, że systemy 5.1 są bardziej optymalne do kina domowego niż do słuchania muzyki, gdzie lepsze są kolumny stereo. Zwrócono uwagę na niską moc zestawu z aukcji (około 42 W zasilania 12V 3,5A) oraz na alternatywę w postaci zestawu Creative 5.1 zasilanego 13,5 V 5 A (67,5 W), który wymaga odpowiedniego ustawienia i dobrej karty dźwiękowej (np. Sound Blaster Audigy 2) dla optymalnej jakości dźwięku. Podkreślono, że bas w niektórych zestawach może być buczący, a efekty przestrzenne 5.1 najlepiej sprawdzają się w filmach. Użytkownik prosił o opinie na temat zestawu z aukcji oraz o inne propozycje w podobnym przedziale cenowym, podając również link do innej aukcji (86563379) do oceny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA