logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Notebook Toshiba Qosmio G20-127 - instalacja Linuxa

Tazzzz 08 Lut 2006 15:02 2109 3
REKLAMA
  • #1 2276144
    Tazzzz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam notebooka Toschibe Qosmio G20-127 z "fabrycznie" zainstalowanym Windowsem XP Prof Media Center i jakimś śmiesznym biosem (pierwszy raz taki widzę ), do którego wchodzi się przez panel sterowania a nie podczas ładowania się systemu i kompletnie nie mam pojęcia jak tu zainstalować Linuxa ?

Moderowany przez jankolo:

Błąd w nazwie notebooka poprawiłem. Chyba wypadałoby umieć przepisać bez błędu nazwę nazwę swojego sprzętu?

Notebook Toshiba Qosmio G20-127 - instalacja Linuxa
  • REKLAMA
  • #2 2276706
    madziulek
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    ustawiasz w zakladce "kolejnosc uruchamiania" na pierwszym miejscu cd-rom_a i ogien, czego jeszcze nie wiesz?
  • REKLAMA
  • #3 2277371
    Tazzzz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    o takie banały to nie pytam ;) poza tym samo ustawienie kolejności jeszcze nic Ci nie da, musisz mieć wolną partycję, inaczej nie zainstalujesz linuxa. To jednak można też ustawić w panelu sterowania>administracja jak się okazało :) Jednak mimo tych wszystkich ustawień linux przerywa instalację z braku jakiś plików :/ Szczegóły podam jutro...
    --------------------------------------------------
    09 Lut 2006 08:26
    Fakt, z tą nazwą to cały czas się mylę (przes stosowanie zasad polskiej gramatyki do nazw własnych). Wracając do tematu... Linux zgłasza problem podczas instalacji następującej treści:
    "Wystąpił błąd - nie znaleziono urządzeń, na których można utworzyć nowe systemy plików. Sprawdź sprzęt by wykryć przyczynę problemu."
    Błąd, jak mi się wydaje, wynika z braku sterownika do twardego dysku - tylko jak i gdzie znaleźć ten sterownik i sprawić żeby go system zaczytał ?
    Moderowany przez TONI_2003:

Post został scalony !

• #4 3419966
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Temat zamykam z powodu wygaśnięcia dyskusji rok temu.
REKLAMA