logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki aparat cyfrowy do 600 zł z min. 4 mln pikseli do amatorskich zdjęć?

tyglysek31 09 Lut 2006 11:56 1191 6
REKLAMA
  • #1 2279912
    tyglysek31
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    jaka polecacie cyfrówkę w cenie do 600 zł rozdzielczosc min 4mln pix

Dodano po 20 [minuty]:

mam problemjaka firma czy canon. olympus czy kodak może ? a moze samsung, choc to raczaj gadzet a nie aparat. firmy takie medion czy practica wydaje mi sie odpadaja.
    Aparat chce generalnie wykorzystac amatorsko zupelnie do codziennego foto, krajowbraz, portret itp.
    Kiedys użytkowałem przez jakis czas Minolte Dimage 5i i powiem ze aparat byl super ale strasznie prądożerczy, i raczej w cenie do 600 zł nie kupie uzywanego w dobrym stanie.
  • REKLAMA
  • #2 2283868
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Miałeś już cyfrówkę więc nie zadowoli Cię byle co. Może zstanowisz sie nad Canonem A520:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85171389
    Na + to jakość zdjęć i manual.

Chcoaciż jeśli chodzi o pstrykanie tak poprostu codzienne, podobno dobre automaty maja sony (AF bardzo podobny do canona). Jeśli chcesz zaoszczędzić to możesz "czatować" na to:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85676551
    sam mam 5303 i gdyby nie brak manuala (a raczej to że jest okrojony znacznie) byłoby o wiele lepiej.
  • REKLAMA
  • #3 2284001
    gls83
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Polecam jakiś aparacik Pentagram. Są to stosunkowo tanie aparaty z dobrymi właściwościami. Sam użytkuję Pentagram 434 i jestem bardzo z niego zadowolony. Musiałem zmienić tylko baterię, standardowa niezbyt długo trzymała.

Sprawdź to zestawienie cenowe i sam podejmij decyzję:
    http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search=ye...rIntFrom0=28&parIntTo0=28&index=0/0/0/0/0/0/0
  • #4 2284721
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Po minolcie to może być mało satysfakcjonująca przesiadka. Pentagram jest niejako wyklęty przez fotografików amatorów. Cytałem więcej opini negatywnych niż pozytywnych. Ale wiadomo za te PLN czego można wymagać.

PS: Wiadomo każdy swego chwali, no prawie...
  • REKLAMA
  • #5 2284787
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    ja polecam Minolte E500, sam posiadam taki aparat, 5 megapikseli, calkiem dlugo zyje na akumulatorkach (2xAA)
  • #6 2337482
    tyglysek31
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A co myslicie pomiedzy canon A410 a kodakiem c330/340 ?
  • REKLAMA
  • #7 2338599
    wroblewg
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Raczej Canon.
    jak Ci radzili pomyśl nad A5x0 - to niezłe i tanie aparaciki

I daruj sobie wszelkie wynalazki - nie są warte swojej ceny.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując aparatu cyfrowego do 600 zł z minimalną rozdzielczością 4 mln pikseli do amatorskich zdjęć, dyskutowano o kilku modelach i markach. Polecane były aparaty Canon, zwłaszcza modele z serii A5x0 (np. Canon A520, A410), ze względu na dobrą jakość zdjęć i dostępność manualnych ustawień. Sony również jest wskazywany jako producent dobrych automatów z autofokusem porównywalnym do Canona. Wspomniano także o Minolcie, szczególnie modelu E500 z 5 megapikselami i stosunkowo długim czasem pracy na bateriach AA, choć Minolta Dimage 5i była oceniana jako prądożerna i trudna do znalezienia w dobrym stanie w tej cenie. Pentagram był wymieniany jako tani aparat, ale z mieszanymi opiniami – częściej negatywnymi niż pozytywnymi. Kodak (modele C330, C340) był porównywany do Canona A410, z przewagą dla Canona. Z kolei firmy takie jak Medion czy Practica zostały odrzucone jako mniej wartościowe. Ogólnie zalecano unikanie tanich, mało znanych marek i modeli, które nie oferują satysfakcjonującej jakości zdjęć ani funkcji manualnych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA