Mam 5 adresów IP od TPSA (4m DSL). To wszystko jest włączone przez modem TPSA potem jest router EDIMAX a za nim jest BM500 w transparent. Po BM500 są AP. Doszło trochę ludków i BM500 się zapycha. Chciałbym wykorzystać następny adres IP który dała mi TPSA (na razie jest wpisany 1 w EDIMAX-ie). Ale z modemu wychodzi mi 1 wtyczka - jak zrobić aby były np.2 gniazda że taką samą sieć zbuduje na drugim wejściu (czyli router-Bm500-AP). Myślałem nad podłączeniem Switcha po modemie i bym miał za nim kilka wejść. Do którego mogę podłączyć np. 5 routerów w których podam inne IP. Tylko czy ten Switch nie będzie zamulać netu? Albo czy to wogóle będzie śmigać. Może ma być Hub? Nie wiem co zastosować. Ten mój EDIMAX ma taką funkcję że mogę wpisać do niego kilka adresów IP ale nie chcę robić w ten sposób bo mi się zamota jak będzie dużo ludzi. Poradźcie jak można podłączyć dwie linie (router-BM500transparent-AP) do modemu z 1 gniazdem (z 5 IP od TPSA). I jaki sprzęt kupić, aby był szybki i niezawodny.