logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odratowałem kartę, ale jak wgrać nowy bios do grafiki ?

bazyliusz2005 10 Lut 2006 11:08 1756 4
REKLAMA
  • #1 2284087
    bazyliusz2005
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    WITAM, MAM TAKI PROBLEM. MIONOWICIE MIAŁEM DWIE USZKODZONE KARTY GRAFICZNE RIVE VANTE 16MB I RIVE PRO 32MB. PA PODPIĘCIU DO PŁYTY OBIE KARTY ROBIŁY PROBLEM (BUZER NA PŁYCIE PISZCZAŁ I KOMP NIE WSTAWAŁ). ALE PODMIENIŁEM W KARTACH BIOS I OKAZAŁO SIĘ ŻE RIVA PRO WSTAŁA ALE KOMP WIDZI JĄ JAKO 8MB, POZATYM DZIAŁA TAK JAK POWINNA TZN. BEZ PRZEKŁAMAŃ ITP. WIĘC MAM PYTANIE: PRZY POMOCY JAKIEGO OPROGRAMOWANIA MOGĘ WGRAĆ DO TEJ KARTY ODPOWIEDNI BIOS, JAK TO ZROBIĆ I GDZIE MOGĘ DOSTAĆ POTRZEBNE PROGRAMY.

Moderowany przez kosmita:

Nie pisz WIELKIMI literami -> regulamin
    Wpis dokonany w dniu: 2006-02-10 o godzinie: 12:41

• REKLAMA
  • #2 2284183
    extrime
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Tu masz program do aktualizacji BIOS-ów kart firmy nVidia, zaraz poszukam stronki z biosami

Na tej stronie są biosy do większości starszych kart nVidii, poszukaj którego potrzebujesz i pobierz
    http://www.x86-secret.com/articles/nvbios.htm#gf4mx
    Scaliłem dwa posty. [h]
    Załączniki:
    • nvflash446.zip (203.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2288408
    firetruck
    Poziom 11  
    A jest jakiś inny programik do takich zbiegow :?:
  • REKLAMA
  • #4 2288443
    extrime
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Nie wiem czy jest ja używałem tylko tego, ale masz tu coś do edytowania BIOS-u (wszystko w linku, który umieściłem prędzej)...

Moderowany przez jankolo:

Regulamin forum wyraźnie stwierdza, że plików swobodnie dostępnych w Internecie zamieszczać na forum nie wolno - umieszczamy linki do nich. Natomiast pobieranie jakiejkolwiek prowizji za darmowe pliki jest działaniem delikatnie mówiąc nieetycznym.Załącznik z forum usuwam. Kolega powinien się wstydzić. Link do pliku jest na przykład tutaj: http://www.listsoft.com/8538

• #5 2892768
    bazyliusz2005
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Po wgraniu biosu z rivy pro, karta przekłamywała w grafice, dlatego też wgrałem bios taki jak był wcześniej od vanty 8mb, temet zakończony
REKLAMA