logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacze DVD Manta – opinie użytkowników o jakości i awaryjności sprzętu

matkru1 10 Lut 2006 16:10 1819 4
REKLAMA
  • #1 2285298
    matkru1
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Co uważacie o tej firmie. Czy ma dobre dvd?
  • REKLAMA
  • #2 2285544
    piotrekmanko
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    witam mam takie cudo i tak odtwarza filmy w formacie avi nagrane bezpośrednio z komputera na płyte ale trochę się niektóre filmy przycinają (nawet format DVD) ale plusem tego urządzenia jest że odtwarza ten format avi z czym problem mają inne odtwarzacze. ogólnie nie jest złe to DVD
  • REKLAMA
  • #3 2285680
    G&P
    Poziom 11  
    Od pewnego czasu stałem się posiadaczem odtwarzacza DVD Manta Prince 010. Nagle coś mu odwaliło, przestał czytać płyty - pojawiał się komunikat "Brak płyty" - i szuflada przestała się wysuwać. Ponieważ samodzielnie wgrałem aktualny soft to w serwisie powiedzieli mi, że utraciłem gwarancję (to nic, że soft wgrałem jakieś 2 miesiąc przed awarią), koszt naprawy wynosiłby 160 zł, więc niema sensu naprawić, tylko lepiej kupić nowe odtwarzacz. Poszedłem do znajomego elektronika, któremu udało się na poczekaniu wskrzeszyć moją Mantę, kosztowało mnie to piwo Smile Powiedział mi, że w życiu nie spotkał się z większym badziewiem niż Manta, za podobne pieniądze znacznie lepiej kupić sprzęt firmy Wiwa, Bellwood czy LG, to samo powiedzieli mi sprzedawcy w różnych sklepach RTV, narzekali na bardzo dużą awaryjność Manty w porównaniu do konkurencji. Ja już sobie powiedziałem, że nigdy więcej nie kupię Manty i każdemu będę ją odradzać. Z resztą podobną sytuację miał znajomy, a na forum Manty można czytać i czytać w nieskończoność na temat różnych awarii.
  • REKLAMA
  • #4 2286301
    piotrekmanko
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    jak chciałem kupić DVD poszłem do sklepu i zapytałem sprzedawcy co jest lepsze powiedział że Manta i Wiwa czytają wszystkie formaty i to jest raczej prawda mam Manta Emperor 2 co prawda szufladka jest lipna bo strasznie delikatna ale na razie sie nie psuje a używam jej już ze dwa lata odtwarza wszystkie normalne formaty (to samo co komputer)ale się trochę przycinają filmy ma polskie menu a z tego co widziałem to inne DVD nie odtwarzają wszystkich formatów i z polskim menu też raczej jest problem taka manta w media lub w tesco kosztuje koło 120 zł. za sam odtwarzacz to chyba nie wysoka cena ja 2 lata temu dałem 320zł a LG dla porównania kosztowal 420 i nie odtwarzał wszystkich formatów

pozdro:D
  • #5 3578517
    matkru1
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam

Kupiłem Mante, jest super. Dzięki i zamykam temat.

Pozdrawiam
REKLAMA