logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy jest jakiś program do włączania i wyłączania komputera?

procek 10 Lut 2006 20:30 18405 13
REKLAMA
  • #1 2286370
    procek
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam , otóz chodzi mi o program który byłby czyms w rodzaju programatora, chodzi mi o to zeby np zostawic właczona listwe zasilającą do której komputer jest podłaczony na noc (wtedy ma zasilanie, caly czas) i zeby jakims programem w windowsie mogl ustawic np ze komp ma mi sie właczyc i wyłączyć o zaprogramowanych przezemnie godzinach. Jest taki program? prosze o odpowiedzi ewentualnie linki (zasilacz mam w kompie ATX) dobrzeby było gdyby taki program zamykał rowniez przed wyłaczeniem kompa programy ktore wystartowały ze swoimi zadaniami np bit commet. Prosze o odpowiedzi :|
  • REKLAMA
  • #3 2286414
    procek
    Poziom 16  
    a mozna tez ustawic zeby sie wyłaczył? mam plyte głowna ASUS K8V-X SE, spróbuje poszukac a mozna ustawic i której ma sie wyłaczyc?
  • REKLAMA
  • #4 2286437
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Jest duzo takich programów! Zaraz poszukam!

Moderowany przez jankolo:

Regulamin forum wyraźnie stwierdza, że plików swobodnie dostępnych w Internecie zamieszczać na forum nie wolno - umieszczamy linki do nich. Natomiast pobieranie jakiejkolwiek prowizji za darmowe pliki jest działaniem w najwyższym stopniu nieetycznym. Niniejszym karzę kolegę ostrzeżeniem. Załącznik z forum usuwam. Kolega powinien się wstydzić. Program jest tutaj: http://www.programuj.com/moje/zamykacz/Zamykacz.zip

• REKLAMA
  • #5 2286460
    procek
    Poziom 16  
    voodoos napisał:
    Jest duzo takich programów! Zaraz poszukam!

to znaczy ze nie koniecznie musze to ustawiac w biosie? z tego co rozumiem to sa jakies programy ktore po zainstalowaniu w windowsie beda tak dzialaly? wiesz wolałbym w windowsie zawsze to prosciej i wygodniej :) Szukaj szukaj serdeczne dzieki , czekam na jakies linki :) za checi i zapał dostaniesz kilkanascie punktów odemnie :) lubie ludzi ktorzy sie przykładaja do roboty :) szukaj szukaj czekam :) widze ze ten "zamykacz" tylko zamyka system a jest jakis program ktory uruchamiałby kompa z pod windowsa?
  • #6 2286480
    zonkil
    Poziom 31  
    Narazie masz program do wyłączania kompa o określonej godzinie!
    Tu zamykacz pod XP

Moderowany przez jankolo:

Mało koledze jednego ostrzeżenia? Kolega koniecznie chce otrzymać drugie za ten sam czyn? Załącznik usuwam!

• #7 2286493
    procek
    Poziom 16  
    ale patrz ja sobie bede w nocy spał a chce zeby komp sie właczył o godzinie ktorejs tam i wyłaczył tez o ktorejsc tam bez mojej ingerencji, jak bede spał to "ja mam o tym wogóle nie wiedzieć" :)
  • REKLAMA
  • #8 2286498
    zonkil
    Poziom 31  
    Hmm włączanie to tu jest problem, ponieważ z pozycju systemu XP to tego nie zrobisz można tylko z pozycji BIOS-a ustawić włączanie kompa!
  • #9 2286504
    procek
    Poziom 16  
    a mozna tez ustawic w biosie czas o której potem ma sie wyłączyc?
  • #11 2286547
    procek
    Poziom 16  
    ok troche Cie pomęczyłem :] dzięki za fatyge i wyjaśnienia, a ja jakos tam sobie poradze,
    aczkolwiek !TEMATU NIE ZAMYKAM! jeśli ktoś ma jeszcze jakis pomysłyniech jeszcze podpowiada :) !TEMATU NIE ZAMYKAM!
  • #12 2286561
    zonkil
    Poziom 31  
    Popatrz na to z innego punktu widzenia!

Z pozycji programu w XP raczej komputera nie włączysz, ponieważ system XP ładuje się dopiero po włączeniu całego komputera.
    Natomiast BIOS jest na płycie głównej i można go w odpowiedni sposób ustawić!
  • #13 2289557
    Pużek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Do wyłączania proponuje ten program ---> GOOFF
  • #14 2292713
    Broadway
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Hmmm wg mnie koleś ma szanse. Jak uda mu się ustawić w BIOSie godzine o której ma się włączyć kom to potem tylko w autostart Win XP wrzucić program np do ochrony rodzicielskiej który włącza się bez naszej wiedzy i np wyłączy kompa po kilku minutach. Nigdy tego nie robiłem ale wydaje mi się że koleś ma szanse :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do automatycznego włączania i wyłączania komputera o zaprogramowanych godzinach, z możliwością zamykania uruchomionych aplikacji przed wyłączeniem, działającego w systemie Windows. W dyskusji wyjaśniono, że włączanie komputera o określonej godzinie można ustawić jedynie w BIOS-ie płyty głównej (funkcja Wake-up), natomiast wyłączanie można realizować za pomocą programów działających w systemie Windows, np. dedykowanych narzędzi do automatycznego zamykania systemu. Nie ma możliwości ustawienia automatycznego wyłączania komputera z poziomu BIOS-u. Zaproponowano program GOOFF do automatycznego wyłączania. Włączanie komputera z poziomu systemu Windows nie jest możliwe, gdyż system ładuje się dopiero po włączeniu sprzętu. Sugerowano także kombinację ustawienia w BIOS-ie godziny włączenia oraz programu uruchamianego w autostarcie Windows do automatycznego wyłączania komputera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA