logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung sgh-x200 wymiana informacji z samsung sgh c100 irda

emi5 10 Lut 2006 21:32 3017 8
REKLAMA
  • #1 2286695
    emi5
    Poziom 2  
    Mój problem polega na tym że nie umie przesłać z komputera zdjęc,muzyki itp. do mojego telefonu(samsung x200) za pomoca irdy. Wszystko co potrzebne do poprwanego działania irdy mam zainstalowane(tak mi sie przynajmniej wydaje) no ale niestety mimo tego nie da sie przesyłac plików.Nie wiem moze mam złe oprogramowanie do mojego telefonu(tzn.mam zainstalowane do innego modelu telefonu bo do mojego nigdzie nie umie znaleźć-może ktoś wie gdzie mogłabym je znaleźć ?? ) Być moze to jeszcze coś innego.Nie mam pojęcia.Jezeli ktos wie jak roziązać moj problem to prosze o odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 2286779
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Jaka konfiguracja? Czy włączyłeś IR-dę w fonie? Czy w ogóle łaczysz się z telefonem?
  • #3 2288082
    emi5
    Poziom 2  
    W telefonie mam włączona irde i w komputerze wykrywa mi komurke.ale nie da sie niczego przesłać. a konfiguracja to dokładnie o co chodzi?Większość konfigurowałam tak jak pisali na róznych forach ze skonfigurowali i im działało, więc ja też próbowałam ale nic z tego :(
  • REKLAMA
  • #5 2433831
    mulan123
    Poziom 2  
    Nie dokońca to jest prawda ze ten program samsunga z połączeniem irda i zainstalowanym modem działa. Bo mam tak własnie zrobione i to nie działa, a inne telefony mi działają na irdzie. poprostu co do samsunga x200 lepiej kupic kabel specjalny tylko do niego a nie irde.
  • REKLAMA
  • #6 2436430
    emi5
    Poziom 2  
    Ja kupiłam irdę i nie działa, poxniej kupiłam kabel za 29 złoty do samsunga x450/x458 i działa normalnie.Rozmaiwiałam z panem w centrum obsłgi w erze i mówił że te samsungi maja jakąś wade w budowie i nie dzialaja z irdą.
  • REKLAMA
  • #7 2485976
    Lucki
    Poziom 21  
    Ocena: 43
    Przez IRDE nie przeslesz zadnych plików !!! Juz dowiadywałem sie na info samsunga i konsultant powiedział ze nie ma takiej możliwości.

Potrzebny będzie do tego kabelek. Jako że nie ma jeszcze kabla "oryginalnego do x200" trzeba użyć do x450. http://www.allegro.pl/item93387489_sprawdzony_kabel_usb_do_telefonu_samsung_x200_cd.html Ten kabelek działa na 100% bo sam kupiłem i podłączyłem. Poza tym kolega tez go ma i wszystko działa!!!
    Na płytce dostaniesz wszystko co Ci jest potrzebne ( stery+oprogramowanie)

Pozdrawiam
  • #8 2487013
    arni_ja
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    A u mnie działa przesyłanie przez irde. Mam wbudowaną w laptopa. Ściągnąłem tylko Samsung File Manager i jest git. Tylko po zgraniu midi na tel nie chce ich odtwarzać - czy ktoś wie co może być nie tak? Dzięki i pozdr.
  • #9 2557389
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    Ocena: 9
    a wie ktos moze jak przeslac pliki JAVY ?? bo w file managerze nie widac zadnej takiej opcji...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy przesyłania plików (zdjęć, muzyki) z komputera do telefonu Samsung SGH-X200 za pomocą interfejsu IrDA. Pomimo włączonej IrDA w telefonie i wykrywania urządzenia przez komputer, transfer plików nie działa. Użytkownik ma zainstalowane oprogramowanie, jednak nie jest pewien jego zgodności z modelem X200. W dyskusji pojawiła się informacja o dostępności oficjalnego oprogramowania dla SGH-X200 na stronie Samsunga oraz konieczności instalacji standardowego modemu IrDA w systemie Windows XP zamiast sterowników Samsunga. Jednak kilku użytkowników potwierdziło, że przesyłanie plików przez IrDA na modelu X200 jest problematyczne lub niemożliwe z powodu wad konstrukcyjnych telefonu. Zalecane jest użycie dedykowanego kabla USB, np. oryginalnego do modelu SGH-X450, który jest kompatybilny z X200 i umożliwia transfer danych wraz z odpowiednimi sterownikami i oprogramowaniem. Jeden z użytkowników potwierdził działanie przesyłania przez IrDA na laptopie z wbudowanym modułem i programem Samsung File Manager, jednak z problemem odtwarzania plików MIDI. Pojawiło się także pytanie o przesyłanie plików JAVA, które nie są widoczne w File Managerze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA