logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat połączeń do Jackson C20 Concert Bass z przystawkami 2+1 i 3 potencjometrami

waccieslak 11 Lut 2006 11:23 8142 6
REKLAMA
  • #1 2288300
    waccieslak
    Poziom 2  
    Kupiłem używaną gitarę basową Jackson C20 Concert Bass z przystawkami 2+1, niestety ktoś już przerobił połączenia przystawek po swojemu (ale pewnie nie miał o tym zielonego pojęcia) gdzie mogę znaleźć schemat do niej lub podobnego basu z przystawkami 2+1 i trzema potencjometrami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2289581
    waccieslak
    Poziom 2  
    Będę bardzo Ci wdzięczny za schamat. Mój adres waccieslak(_at_)poczta.onet.pl.
  • REKLAMA
  • #4 2289991
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Przenioslem...
  • REKLAMA
  • #6 2291622
    ROŚ
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Cześć to znowu ja :P daje lepszy schemat (2+1) ale zobacz jeszcze squaier'a http://www.happydragon.pwp.blueyonder.co.uk/Sq_P-Bass_Sp.html#factory_schematic
    i pamiętaj.....Google nie gryzą ! zawsze możesz poszukać :)

PS Najlepiej byłoby gdybyś zrobił sobie aktywnego (przedwzmacniacz) bo widze że jest tam dużo miejsca.
    Załączniki:
    • Schemat połączeń do Jackson C20 Concert Bass z przystawkami 2+1 i 3 potencjometrami deleoschematic.GIF (103.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2292086
    waccieslak
    Poziom 2  
    Dziękuje Ci bardzo ROŚ za schematy i pozdrawiam serdecznie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada używaną gitarę basową Jackson C20 Concert Bass z konfiguracją przystawek 2+1 i trzema potencjometrami, której okablowanie zostało zmodyfikowane w nieznany sposób. Poszukuje schematu połączeń do tego modelu lub podobnego basu z taką samą konfiguracją. W odpowiedziach zaproponowano przesłanie schematów gitar, w tym schemat Fender JazzBass z przystawkami Duncan, który może być pomocny ze względu na podobną konfigurację. Podano również link do schematu Squier Precision Bass 2+1 oraz zasugerowano rozważenie instalacji aktywnego układu przedwzmacniacza, ze względu na dostępne miejsce w gitarze. Autor podziękował za udostępnione materiały.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA